De Beste Robotglasreinigers Van 2022

Hoe kies je de juiste robotglasreinigers?

De robotglasreiniger is zeer praktisch om moeilijk bereikbare delen van het raam te bereiken. Daarnaast geeft dit apparaat een uitstekend resultaat door het effectief verwijderen van vlekken en vuil, in vergelijking met wanneer je het met de hand zou doen. We kunnen ons voorstellen dat je moeite hebt met het kiezen van de juiste robotglasreiniger, dus we hebben een kleine selectie gemaakt, op basis van de online beoordelingen van kopers van die specifieke robotglasreiniger.

Je zult daarin de Eziclean Hobot 388 raamreinigingsrobot vinden, die zeer gewaardeerd wordt om zijn microvezel-pads, welke zorgen voor een grondigere reiniging. Ook een zeer goede robotglasreiniger, de Ecovacs Robotics Winbot 920, onderscheidt zich van de anderen door zijn Smart Drive-technologie en gebruiksgemak.

Waarom zou je een robotglasreiniger kopen?

Het steeds opnieuw schoonmaken van glazen ramen wordt saai, vooral omdat ze ook weer snel vuil worden. Het schoonmaken van de ramen is een specialisme en zeker geen fluitje van een cent, daarom laten veel mensen een glazenwasser komen, maar die werkt natuurlijk ook niet voor niets. Om dit op te lossen is er de robotglasreiniger. En om de beste te selecteren volgen hier enkele criteria voor jou om te overwegen, voordat je deze koopt.

Het type robotglasreiniger

Wij helpen je bij de keuze van de beste robotglasreinigers, zodat jij het juiste model voor jouw behoeften te vinden. Je merkt bij het lezen al meteen op dat dit type accessoire al dan niet een snoer kan hebben. Als een robotglasreiniger dit heeft dan vereist het vaak een continue aansluiting op het stroomnet. Deze apparaten zijn in het bijzonder geschikt voor gebruik binnenshuis. Bovendien zijn ze dan ook geschikt als je grote oppervlakken regelmatig moet reinigen. Kies bij dit type wel altijd voor een apparaat met een lange bedrading. Als het snoer te kort zou zijn dan kan dat de beweging van de machine beperken.

Wat betreft producten zonder snoer, deze bevatten een batterij die moet worden opgeladen voordat je deze gebruikt. Dit type materiaal is vooral geschikt voor grote glasoppervlakken. Als je in een appartement woont en de ramen vuil zijn dan kan deze apparatuur nuttig zijn. Ze hebben inderdaad geen bewegingsbeperking en hun bewegingen zijn meer uitgebreid. Je hoeft ze alleen maar aan een apparaat te koppelen en het reinigingsprogramma te starten.

Dus, welke raamreinigingsrobot moet je kiezen? Houd er ook rekening mee dat niet elk model dezelfde werking heeft. Met andere woorden, er zijn producten die geen pads of microfiber pads hebben. Deze laatste gebruiken voor het onderhoud een stof- en deeltjesafzuiging. Dit apparaat spreekt waarschijnlijk wel degenen aan die prioriteit geven aan de moderne en efficiënte kant.

Geluidsniveau, beveiligingssysteem en slimme navigatie

Als jij op zoekt bent naar een manier om het ramenlappen veel gemakkelijker te maken dan is een robotglasreiniger een uitkomst. Let hierbij wel op het geluid wat de machine maakt. Jouw nieuwe aanwinst zou weinig geluid moeten maken. Concreet is een apparaat met een geluidsniveau tussen 60 en 75 dB geschikt. Zo kun je in dezelfde kamer blijven en bijvoorbeeld aan het werk zijn of tv te zitten kijken, zonder afgeleid te worden door de machine. Het zou ook verstandig zijn om een ​​apparaat te kiezen dat een dubbele route over het gehele oppervlak uitvoert. Je krijgt dan een veel beter wasresultaat, en dus een streeploos schone en glanzende ruit.

Wat het beveiligingssysteem betreft raden we je aan je te oriënteren op een robotglasreiniger met een valbeveiliging. Dit kan een krachtige zuignap zijn, die het risico op vallen van jouw apparaat verkleint. Sommige fabrikanten integreren sensoren in hun producten om randen te detecteren. 

Houd er rekening mee dat gespecialiseerde merken hun producten uitrusten met een intelligent navigatiesysteem. Hierdoor kan het apparaat de te volgen route berekenen tijdens het schoonmaken. Als resultaat voert het bewegingen en verplaatsingen uit in kruiselingse bewegingen of in rechte banen voor een mooi resultaat.

Veelzijdigheid en prijzen

Sommige robotglasreinigers kunnen worden gebruikt om -naast ramen- ook andere oppervlakken te reinigen. Er zijn zelfs modellen die zich aanpassen aan verschillende omstandigheden. Sommige zijn praktisch voor bijvoorbeeld de tegels in de badkamer of in de keuken. Als we ze zouden moeten vergelijken met andere kun je met deze robotglasreinigers zonder al te veel moeite bijna het hele huis schoonmaken. Dus als je de voorkeur geeft aan multifunctionele apparatuur, die voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden dan zullen deze zeker bij je passen.

Houd er voor de prijs rekening mee dat niet alle apparaten dezelfde prijs hebben. Afhankelijk van het bereik, de kwaliteit en de prestaties en de bijgeleverde toebehoren, kan de prijs ook flink variëren. In een prijsvergelijking kost een model tussen de 200 en 400 euro, maar wees niet verbaasd als sommige prijzen oplopen tot 800 euro.

Veel Gestelde Vragen

Hoe werkt een robotglasreiniger?

Voor wie het nog niet weet, dit apparaat is bedoeld voor het reinigen van glazen oppervlaktes. Het kan daarom worden beschouwd als een zelfstandig mechanisme dat de glazen oppervlakken voor jou afveegt, reinigt of zelfs wast. In het algemeen omvat het apparaat een motor, geleidingsapparatuur, en een afzuigsysteem. Zuignappen houden de robot vast op zijn plek, zodat deze maar ene klein stukje tegelijk verschuift om zijn werk te doen.

De beweging van de kleine machine wordt in de meeste gevallen verzorgd door de ingebouwde technologie, meestal op basis van infraroodsensoren. Het meest efficiënte model is dan ook niet tevreden met een enkele beweging over de oppervlakken. Hij keert minstens nog een keer terug als een bepaald punt nog niet helemaal schoon is. In sommige situaties integreren fabrikanten een afstandsbediening om deze te bedienen wanneer dat nodig is. Hiermee kun je de bewegingen van het apparaat variëren, vooral om hoeken en hoeken te kunnen bereiken.

Hoe gebruik je een robotglasreiniger?

Als je nog nooit de kans hebt gehad om dit apparaat te gebruiken, dan lijkt het gebruik ervan je waarschijnlijk wat onduidelijk. Maar maak je geen zorgen, je zult er snel aan wennen. Dus om de robotglasreiniger correct te gebruiken volgen hier enkele praktische tips die je kunt toepassen. Plaats de pads op de bijbehorende voetjes van het apparaat. Deze elementen worden gebruikt om het glasoppervlak van de ramen schoon te maken. Vervolgens moet je het daarvoor bestemde snoer aansluiten op een voeding.

Houd er echter rekening mee dat sommige modellen Bluetooth koppeling vereisen en geen kabels hebben. Daarna kun je zeepsop of een speciaal product opspuiten. Plaats vervolgens de robot op de ramen en druk op de aan/uit-knop om hem te starten. Je zult merken dat het apparaat zelfstandig werkt en een kleine piep laat je weten wanneer het apparaat klaar is. Schakel het ten slotte uit en verwijder het van het oppervlak om het op te bergen.

Hoe was ik mijn autoruiten?

Dit maakt weinig verschil met de reiniging van de ramen van het huis. Je zet de robot op zijn plaats, je stelt deze in en je start het apparaat. Afhankelijk van de verontreiniging van de ramen kan het nodig zijn om een ​​beetje schoonmaakmiddel op de ramen te sproeien voordat je de machine aan zet.

Velen doen het liever zonder schoonmaakmiddel; Dit vanwege de beperkte afmetingen van hun ramen. Op de voorruit en de achterruit gaat het meestal goed, want die ramen zijn groter. Je kunt dus gewoon een sproeiflesje vullen met water en een beetje afwasmiddel.

Houd er wel rekening mee dat schoonmaakproducten die in de winkels worden verkocht soms ammoniak bevatten, een stof die schadelijk is voor de huid. Als je besluit het te gebruiken om de ramen van jouw auto schoon te maken zorg er dan voor dat het niet te lang of onnodig op je huid komt.

De beste robotglasreinigers van 2022

Hobot 388 robotglasreiniger

Als je besluit een robotglasreiniger voor jouw ramen te kopen dan is dit model van Eziclean wellicht iets voor jou. Uitgerust met microvezelpads wrijft deze gemakkelijk over het oppervlak om vuil en microdeeltjes te verwijderen. Het voert ook een dubbele doorgang uit op alle te reinigen oppervlakken voor een optimale reiniging en een betere afwerking.

Merk op dat deze robotglasreiniger perfecte navigatietechnologie bevat. Hierdoor kan dit apparaat alle gebieden bestrijken, zelfs de moeilijkst toegankelijke. Voor de bovenste delen van de ramen hoef je ook niet handmatig in te grijpen. Het is daarom een ​​veelzijdig apparaat geschikt voor verschillende toepassingen.

Voordelen

Doordachte draaibeweging: de microvezelpads reinigen zeer effectief om zoveel mogelijk vuil en microdeeltjes te verwijderen.

Onberispelijk werk: dankzij de perfecte navigatietechnologie mist de robot geen enkele vierkante centimeter van de ramen.

Geoptimaliseerde reiniging: met zijn “dubbele doorgang” -werking voert hij een voorreiniging uit en keert hij nogmaals terug naar dezelfde plaats voor de afwerking. Tegelijkertijd polijst hij het om het glanzender te maken.

Veelzijdig inzetbaar: dit model is geschikt voor ramen, de wanden van de douche of zelfs de betegelde wanden van het interieur.

Nadelen

Vereist handmatige tussenkomst: Helaas moet je de machine wel zelf uitzetten.

Ecovacs Robotics Winbot 920 robotglasreiniger

Wat is de beste robotglasreiniger op de markt? Wel, misschien is deze robotglasreiniger wel degene die aan de meest veeleisende verwachtingen kan voldoen. Dit apparaat bevat een zuigventilatorsysteem om de verschillende wanden te reinigen. Je kunt hem zelfs op frame loze oppervlaktes gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij op de grond terecht komt; Dit dankzij de zeer krachtige zuignap. 

Deze robotglasreiniger wordt geleverd met een afstandsbediening. Dit helpt je om het gemakkelijk te bedienen en de functies ervan te beheren. Dit model werkt zeer stil om je niet te storen en geeft je dus mooi de tijd om even rustig een boek te lezen. 

Het Smart Drive-systeem wordt gebruikt om de reiniging in 4 fasen uit te voeren, tot aan de eisen van de meest veeleisende koper.

Voordelen

Geavanceerde apparatuur: In tegenstelling tot andere robots, bevat deze geen doek, maar een zuigventilator om af te stoffen en te drogen.

Vereenvoudigd gebruik: een afstandsbediening maakt het gemakkelijk om deze gemakkelijk te beheren wanneer dat nodig is.

Multifunctioneel: dit apparaat is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Effectieve reiniging: dit model met zijn 4-stappen reinigingsprogramma laat vuile ruiten weer glanzen.

Stil: er is geen merkbaar geluid. Je kunt hem aanzetten zonder dat je de kamer hoeft te verlaten.

Nadelen

Soms houterig met bewegen: er zijn een paar beoordelingen die aangeven dat de robotglasreiniger wat schokkerig of houterig beweegt.

De Hobot 2S

Deze robotglasreiniger past bij jou als je op zoek bent naar een veelzijdig apparaat dat op verschillende ondergronden gebruikt kan worden. Dit model past zich aan alles aan, of het nu een raam of een wand is.

Je kunt robotglasreiniger ook gebruiken voor vinylachtige materialen of douchetegels. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen alleen afstoffen of het volledig wassen van de oppervlakken met dit exemplaar door er een reinigingsmiddel op te gieten.

Andere robotglasreinigers:

  • Hoobi Intelligente robotglasreiniger
  • PuRuikai Robot Glazenwasser Automatisch of Bestuurbaar
  • Chovery Robot Glazenwasser
  • NOrdval Hc 102/ 104 Robotglasreiniger
  • Liectroux Robot glazenwasser
  • Xiaomi Hutt W66 Robot

Allen zijn bij verschillende aanbieders te koop, dus Bol.com, Media Markt, Eziclean en Coolblue.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo