De beste slimme verlichting 2022

We zochten naar de beste slimme verlichting om onze smart home uit te breiden. We beschrijven in deze blog een top 3 zodat je een eenvoudiger systeem creëert in je eigen huis.

Philips Hue White and Color

Als er een producent is die perfect past bij de wensen voor een smart home is het wel Philips. Dat heeft te maken met de eenvoudige techniek waar het bedrijf mee bekend is geworden en bovendien nog steeds in de producten verwerkt zit. Je doet dus een standaardlamp in een stopcontact en de rest vouwt zich vanzelf uit. Zo hoef je geen instructieboekje door te pluizen.

Veranderingen toepassen in de app

Ieder sfeerbeeld is mogelijk. Hierdoor kun je de setting in bijvoorbeeld je woonkamer voortdurend aanpassen. Kansen daarvoor zijn een romantische date waarbij je zorgt voor het gerecht, een filmavond met een spannende rode achtergrond als bewaker van de concentratie en blauw om de rust in je gemoedstoestand terug te laten keren.
Dit is mogelijk wanneer je op verschillende plekken een slimme verlichting hebt geplaatst. Vervolgens volg je de instructies in de app en geef je uitvoering aan je ideale gedachte. Het programma toont bovendien zelf eveneens suggesties met onder andere een lees, focus en relaxmodus.

TP-Link – KL50

Door de introductie van een smart home in de Nederlandse huishoudens speuren mensen constant naar manieren om meer te halen uit een product. Deze fabrikant speelt hier handig op in door een werking te voorzien van meerdere gemakken. Hiermee blijf je zitten, staat of liggen om een wijziging door te voeren

Slimmere opties

Stel, je bent in de avonduren nog hard aan het werk, de schemering valt langzaam in je werkkamer en er moet een lichtbron ontstaan om je taken af te ronden. Hiervoor denk je na terwijl je hardop zegt: doe het licht aan. Daarna springt er een lamp aan waardoor je zonder afleiding een nieuwe regel noteert. Verder zijn er nog meer kansen om je routine terug te zien in de verlichting. Zoals het aan en uitspringen van de lampen in de slaapkamer. Elk mens kent namelijk een favoriet slaapritme om maximaal te renderen, maar helaas is het meestal een afspraak zonder volbrenging. Dat komt doordat een smartphone op het nachtkastje ligt, een serie toch wel erg verleidelijk is of het uitknopje te ver weg is. Deze oorzaken zijn vanaf nu verleden tijd, want wanneer het licht uitdooft, denkt je lichaam: tijd om te gaan slapen.

Wyze Bulb

We sluiten dit overzicht af met de kans om je leven meer in te plannen, waardoor de automatismen je een glimlach bezorgen. Een smart home betekent structuur optuigen waarmee je je voorkeuren spot rondom de bank, in de keuken, aan de eettafel of op de overloop. Hiermee bespaar je tijd omdat je niet meer het huis hoeft door te lopen om kosten te schrappen uit je huishoudboekje of om sneller in dromenland te belanden. Tevens leidt je nog een leven buitenshuis waarin de Wyze Bulb je maximaal ondersteunt.

Andere tijden

Je bent op vakantie en ineens schiet je te binnen: het tijdschema voor de slimme verlichting loopt nog door. Je zou de buren daarover kunnen berichten met de vraag om de interne samenstelling bij te stellen. De programmering van Wyze Bulb telt echter een vakantiestand, waaruit je een ander ritme schept terwijl je zit aan het strand.
Daarnaast is er evenzeer een functie om een ruimte te verlichten bij een beweging van de deur. Een app is hiervoor een perfecte aanvulling om de lichtstand omlaag of omhoog te schuiven. Met andere woorden: slimme verlichtingen helpen je steeds beter om je dagindeling effectiever in te richten.
Wanneer verwelkom je een product uit deze categorie?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo