De beste smart home robotstofzuigers van 2022

Bent u bezig om van uw huis een echte smart home te maken? Dan zult u ongetwijfeld al vele slimme apparaten hebben. Een product dat absoluut niet mag ontbreken is een slimme robotstofzuiger! Deze stofzuiger neemt niet alleen het huishoudelijke werk van u over, maar is ook nog eens op ieder moment van de dag en vanaf elke plek te besturen. Zelfs wanneer u niet thuis bent!

Niet voor niets is de robotstofzuiger de laatste jaren flink in opkomst. Want wie wil er nu niet een schoon huis zonder daar zelf moeite voor te hoeven doen? Vandaag de dag zijn er dan ook tientallen merken en modellen op de markt om uit te kiezen. Iets wat de keuze voor de beste robotstofzuiger niet gemakkelijk maakt. Maar wat kunnen ze nu allemaal en welk product werkt het best? In het onderstaande artikel kunt u lezen wat de beste smart home robotstofzuigers van 2022 zijn en waarom.

Top 3 beste robotstofzuigers

1. De irobot Roomba 960 robotstofzuiger

De irobot Roomba 960 wordt structureel benoemd als een van de beste robotstofzuigers voor in een smart home. Het merk heeft dan ook al 30 jaar robot expertise en dat is goed terug te zien in de producten. Het motto van irobot ‘’Krachtige schoonmaak, geen inspanning vereist’’, wordt met deze slimme stofzuiger volledig waargemaakt. De Roomba 960 is eenvoudig te bedienen via Google Assistent en kan tot wel 90 minuten lang schoonmaken. Wanneer hij leeg is gaat hij zelf terug naar het laadstation, om het werk op te pakken waar hij gebleven is zodra de accu weer voldoende opgeladen is. Daarnaast gaat hij over drempels van 2 centimeter heen en kunt u via de smart gebiedsafbakening zelf bepalen welke ruimtes wel en niet gereinigd dienen te worden. Alleen lastig bereikbare hoeken zijn voor dit apparaat wat lastiger.

2. De AEG RX9-1-SGM robotstofzuiger

Deze robotstofzuiger behoort tot het hogere prijssegment, maar hij is het geld zeker waard. AEG is al jarenlang een bekend kwaliteitsmerk van huishoudelijke apparaten in Nederland en ook de smart home producten stellen niet teleur. Zo werk de RX9-1-SGM robotstofzuiger, door middel van speciaal ontwikkelde, geavanceerde technologie, volledig autonoom en maakt hij zelfs de lastigste ruimtes vlekkeloos schoon. Via de smartphone of tablet is hij eenvoudig vanaf iedere plek en op elk moment te bedienen en daarbij kunt u ook de status controleren en een schoonmaakschema opstellen.

3. De Lifegood LG1102 robotstofzuiger

Een ander apparaat dat absoluut tot de beste robotstofzuigers van 2022 behoort, is de Lifegood LG1102. In tegenstelling tot de vorige stofzuiger is deze verkrijgbaar voor een zacht prijsje en de goede prijs/kwaliteitsverhouding is dan ook direct één van zijn grootste voordelen. Daarnaast heeft deze LG niet alleen een zuig- maar ook een dweilfunctie. De robotstofzuiger is via een speciale app of met de meegeleverde afstandsbediening te besturen en hij werkt op ieder vloertypen. In tegenstelling tot de vorige twee robotstofzuiger kunt u hem digitaal geen specifieke ruimtes laten weren, maar deze kunt u wel afzetten door middel van de meegeleverde strips. Al met al is de Lifegood LG1102 een prima product voor in uw smart home en behoort hij tot de beste robotstofzuigers in zijn prijsklasse.

De voor- en nadelen op een rijtje

Wanneer u op zoek bent naar een robotstofzuiger voor in uw smart home, dan zijn de irobot Roomba 960, de AEG RX9-1-SGM en de Lifegood LG1102 alle drie uitstekende keuzes. Met recht behoren ze in het rijtje van de beste robotstofzuigers van dit jaar. De irobot Roombo heeft vele opties, maakt goed schoon, maar kan lastige hoekjes wat moeilijker bereiken. De AEG robotstofzuiger heeft eveneens veel opties, is krachtig en maakt zeer grondig schoon. Alleen de hogere prijs kan een nadeel zijn. Voor de mensen die wat minder te besteden hebben, is de Lifegood LG1102 een goed alternatief. Naast stofzuigen kan dit apparaat ook dweilen en hij is eenvoudig te besturen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo