De top 3 beste Wifi Mesh systemen voor in een smart home

Mesh wifi zorgt voor communicatie tussen meerdere wifi units. Dit maakt het bereik sterker. Elk station is kan draadloos verbinden met andere stations. Dit kan met een of meerdere tegelijk zijn. Zeer handig in grote gebouwen en ruimtes met veel stoorzenders bijvoorbeeld. Wifi mesh is geschikt voor een smart home zodat slimme apparaten nog beter op elkaar af zijn gestemd. Goede merken zijn onder andere:
TP-Link
Netgear
Linksys

TP-Link en wifi mesh

TP-Link heeft als doel dat iedereen overal in huis kan beschikken over een sterke wifi verbinding. TP-Link timmert flink aan de weg op het gebied van slimme apparaten die onderdeel uitmaken van een smart home. Ook heeft het merk het snelle wifi 6 netwerk tot stand gebracht met een uitermate snel bereik van 2,5 maal de snelheid een wifi 5 netwerk. Het signaal behaalt met wifi 6 wel 4804 Mbps in tegenstelling tot alleen maar 2167 Mbps met wifi 5.

Smart mesh wifi: TP-Link Deco

Goede mesh wifi systemen zijn onder ander de TP-Link Deco XE75 wifi mesh units. Ze werken op wifi 6E met een hoge frequentie van 6 GHz. Deze krachtige verbinding is zeer geschikt voor systemen in een smart home. De systemen beschikken over een sterk signaalbereik tussen allerlei units en apparaten. In de router zit een ingebouwde virusscanner. Je netwerk is dus volledig privé zonder toegang voor onbevoegden en hackers. Verder worden schadelijke websites voor kinderen automatisch geblokkeerd door toegangscontroles met ouderlijk toezicht.

Netgear wifi mesh

Netgear wifiproducten staan voor veiligheid, kracht en hoge prestaties binnen een smart home. Het merk biedt zowel zakelijk als privé-oplossingen met krachtige wifi apparatuur. Het merk heeft onder andere de Orbi Pro wifi 6 mesh routers gecreëerd. Daarnaast heeft het merk diverse compacte draagbare 5G-routers op de markt gebracht. Ook Netgear heeft diverse producten die op de snelle bandbreedte van wifi 6 werken. Producten van Netgear zorgen voor oplossingen voor wifi onderbrekingen. Denk aan wifi versterkers zoals de Range Extenders en Orbi series wifi mesh units. Stoorzenders en dikke wanden hebben geen invloed meer op het signaal met deze units.

Netgear Orbi series: wifi mesh systeem

Orbi is een stijlvolle mesh router. Er zijn diverse Orbi series verkrijgbaar zoals de 960 en 850 series. De uitgebreide netwerkdekking van het wifi signaal is met deze Orbi mesh systemen goed te merken. De units werken met 6E-wifi en bevatten dus een krachtig signaal dat elk apparaat bereikt. Als je meerdere computers, domotica, smart-tv’s en smartphones hebt, is een mesh systeem onmisbaar. De verbinding kan geconfigureerd worden met de app.

Linksys

Linksys is een typisch internetmerk dat door de jaren heen verschillende routers en wifi toepassingen maakt. Ook Linksys is vooruitstrevend op het gebied van smart homesystemen. Naast routers maakt Linksys accesspoints, extenders, netwerkswitches en mesh wifi systemen. Alles om een sterk signaal teweeg te brengen voor in huis.

Linksys Velop

Linksys Velop is een slimme mesh router met een strak wit uiterlijk. De route zorgt voor ervoor dat wifi tot in elke hoek van de kamer te bereiken is. En dat in elke leefruimte. Het systeem kan wel drie verbindingen tegelijkertijd tot stand brengen. Dit is mogelijk omdat de router over simultaneous tri band beschikt. Het bereik kan lopen van de kelder tot aan de zolder vanuit een wifipunt. MU-MIMO technologie zorgt voor extra kracht zodat er veel smart apparaten tegelijkertijd gebruik kunnen maken van het netwerk. Het is dus geen probleem om met bijvoorbeeld zeven apparaten te streamen of te downloaden. Via de Linksys app kan elk thuisnetwerk gemakkelijk worden ingesteld.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo