Energie besparen met een slimme thermostaat

Energie besparen is een dagelijks onderwerp van gesprek op tv en in kranten. Iedereen wil energie besparen maar er komen steeds meer apparaten bij die energie verbruiken. Ook wonen mensen vaak in grote huizen waardoor veel energieverbruik nodig is. Moderne huizen hebben vaak grote ramen, waardoor veel energie verloren gaat. Mogelijk heb je zelf al veel gedaan om energie te besparen. Wellicht is je huis geïsoleerd en heb je enkele zonnepanelen op het dak. Er zijn echter nog heel veel kleine handige hulpmiddelen om energie te besparen in je huis.

Gebruik van slimme apparatuur in huis

Een slimme thermostaat is een mooi moderne thermostaat die in te stellen is op je dagelijkse behoefte aan verwarming. Zo kun je energie besparen thuis. De Google Nest Thermostaat is ideaal voor iedereen die energie wil besparen in huis. Ook kun je energie besparen met een zogenaamde slimme schakelaar. Met een slimme schakelaar kun je op afstand bijvoorbeeld verlichting instellen. Het voordeel is dat je zo energie kunt besparen wanneer je dat wilt. Kies voor slimme verlichting. Het is sfeervol en energiebesparend. Bekijk de vele slimme producten om je huis super modern te maken bij ons.

[dfrcs name=”Slimme Thermostaat” title=”Slimme thermostaten in de aanbieding” filters=”onsale=1&image=1″]

Energie besparen thuis zit ook in details

Om thuis energie te besparen kun je klein beginnen. Kijk kritisch naar alle voorwerpen waarmee je energie verbruikt. Elektrische apparaten kun je vervangen door apparaten die je met de hand bedient. Slagroom kloppen met een garde gaat niet zo snel maar het bespaart wel elektra. Doe lichten uit als je kamers verlaat. Elke lamp die aan staat verbruikt onnodig elektra. Gebruik vaker een bezem in ruimtes met stenen vloeren of andere gladde vloeren. Een stofzuiger is niet altijd nodig. Dikke gordijnen houden warmte langer vast binnenshuis. Tochtende deuren kun je prima zelf sluitend maken met een handvol goedkope tochtstrippen. Gebruik een lekkere deken om ’s avonds onder te kruipen als je tv kijkt. Trek een extra trui aan en draag pantoffels of sokken. Zet de verwarming een paar graden lager. Zet de verwarming ’s nachts een stuk lager. Maak je gebruik van een houtkachel of gaskachel? Zet er dan een ketel met water op. Het water wordt heet en is geschikt voor het zetten van koffie of thee. Ook kun je was drogen op een rekje in een warme kamer en zo extra energiekosten van een wasdroger besparen.

Heeft het wel nut om energie te besparen?

Soms verliezen mensen de moed. Ze hebben een energiezuinige cv-ketel aangeschaft, zonnepanelen, de muren laten isoleren, ramen met dubbele beglazing laten plaatsen… Elke keer wordt hen beloofd dat de energierekening daardoor lager zal uitvallen maar de prijzen van gas en elektra stijgen waardoor het op den duur nutteloos lijkt. Het is waar dat we achter de feiten aanrennen als energieprijzen blijven stijgen. Je kunt investeren wat je wilt maar de energierekening blijft hoog. Toch is het nuttig om energie te besparen, juist omdat het anders onbetaalbaar wordt. Blijf dus alert en blijf energie besparen. Kleine aanpassingen maken op termijn een groot verschil.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo