Google Home Apps

Google Home app gebruiken op een pc

Wat eerder niet mogelijk was, kan nu wel. Je kunt de Google Home app nu ook op je Windows-pc installeren. Dat is heel handig als je een smartphone hebt die niet aan de vereisten van de Google Home app voldoet. Hoe je dit precies werkt vertellen we je in dit artikel.

Wat is de Google Home app?

De Google Home app heb je nodig om al je Google apparaten te installeren en met elkaar te koppelen. Voorheen kon je deze app alleen op je smartphone installeren. Als je een telefoon hebt die al iets ouder is, dan had je vaak problemen met het installeren van de app. De app had namelijk een aantal vereisten zoals:

 1.     Android smartphone met Android 5.0 of hoger
 2.     Android tablet met Android 6.0 of hoger
 3.     IOS iPhone of iPad met 10.3 of hoger

Met de Google Home app kun je al je apparaten installeren, bedienen en aan elkaar koppelen. Het is een soort thuisbasis waar al je apparaten aan gelinkt zijn. Ideaal is dat je dus vanuit één app alles kunt bedienen.

Waarom de Google Home app op je pc?

Het antwoord hebben we voor een deel aangegeven. Sommige smartphones voldoen niet aan de gestelde eisen van de app. Dan is het handig dat je de app op je pc kunt installeren en op die manier al je apparaten kunt verbinden en bedienen. Ook vinden sommige mensen het handiger om de app en dus alle apparaten met een muis te bedienen. Dat is wel mogelijk als de app op je pc staat.

Hoe installeer je de Google app op je pc?

Het installeren van de Google app op je pc is niet heel eenvoudig. Je moet namelijk gebruikmaken van Bluestacks. Dat is een app waarmee je Android applicaties op je pc kunt installeren. Via een andere app kun je de Google app op je computer downloaden. Dat kan op een pc met Microsoft Windows, maar ook op een macOS van Apple. Via de app Bluestacks kun je de app van Google Home op je pc downloaden. De stappen zijn als volgt:

 1.     Allereerst moet je Bluestacks op je computer downloaden en de app installeren.
 2.     Dan zoek je in de zoekbalk naar Google Home.
 3.     Je installeert de app Google Home.
 4.     Na installatie van de app log je in met je Google account.
 5. Je kunt nu vanaf je computer jouw Google apparaten bedienen en beheren.

Wat is Bluestacks?

Bluestacks is eigenlijk niets anders dan een stukje software dat je kunt installeren op je pc. Doordat je Bluestacks op je pc hebt geïnstalleerd, kunt je ineens wel de Google App op je computer downloaden. Zonder dit stukje software kan dat niet. Dat komt doordat de Google Home app niet in de Microsoft Store staat. De Microsoft Store is net zoiets als de App Store en Google Play. Het is de winkel van Windows en Xbox om apps te downloaden.

Je kunt op je pc alleen apps downloaden die in de Microsoft Store staan. De Google Play store staat niet op je pc. Daarom heb je Bluestacks nodig. Door dit stukje software kun je ineens wel de apps uit de Google Play store op je pc downloaden. Dat is ideaal als je je Google producten via je laptop wilt bedienen in plaats van via je smartphone.

Wat kun je met de Google Home app?

Met de Google Home app kunt je je Google Nest, je Google wifi, je Google Home en je Chromecast apparaten instellen, beheren en bedienen. Maar ook heel veel andere apparaten van andere merken kun je hiermee bedienen. Ideaal als je al je apparaten vanaf één plek wilt bedienen. Dat kan op je smartphone, maar nu dus ook op je pc. Je vindt de Google Home app in de Google Play store.

Apparaten toevoegen aan Google Home

Heb je de Google Home app op je computer geïnstalleerd? Dan is het toevoegen van apparaten erg eenvoudig. Het gaat eigenlijk op dezelfde manier als dat je apparaten toevoegt via de Google app op je smartphone. In vier stappen kun je ieder apparaat toevoegen. De stappen zijn:

 1.     Je opent allereerst de Google Home app op je computer.
 2.     Je tikt linksboven in de hoek op ‘Toevoegen Apparaat instellen’.
 3.     Dan selecteer je de fabrikant van het apparaat dat je wilt toevoegen in de lijst.
 4.     Tenslotte volg je de stappen in de app om de installatie te voltooien. Deze stappen kunnen per apparaat verschillen.

Je kunt daarna al je apparaten nog een eigen naam geven. Je kunt apparaten toewijzen aan een bepaalde ruimte in je huis. Je kunt dus ook zelf ruimtes aanmaken en beheren. Heb je een Google speaker of een Google Nest, dan kun je je apparaten uiteindelijk ook allemaal bedienen via spraakopdrachten.

Welke apparaten kun je koppelen aan de Google Home app?

Er zijn enorm veel apparaten die je aan de Google Home app kunt koppelen. Uiteraard alle Google apparaten, maar ook verschillende smart-televisies, slimme speakers, slimme verlichting, slimme thermostaat, slimme rookmelders, IP-camera’s, slimme deurbel, alarmsystemen, robotstofzuigers, slimme stekkers, mediaplayers, slimme deursloten, radiatorkranen. En er komen steeds meer apparaten bij.

Het voordeel is dat je al deze apparaten op één centrale plek kunt bedienen. Ook als het apparaat van een ander merk dan Google is, kun je het koppelen aan de Google Home app. Soms is er dan wel een extra tussenstap nodig om het apparaat te koppelen. Je kunt de apparaten bedienen via de app op je smartphone of op je computer. Het is ook mogelijk om de apparaten te bedienen door je Google Nest of Google speaker een bepaald commando te geven. Vaak begint je dan met de woorden: ‘Hey Google’. Daarmee activeer je het systeem. Je kunt daarna je opdracht geven. Wil je bijvoorbeeld de thermostaat lager zetten dan zeg je: ‘Hey Google, zet de temperatuur van de thermostaat lager’. De Google assistent komt dan direct in actie en weet wat hij moet doen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo