Het beste smart home systeem voor jou

Slim bekeken!

We worden in het dagelijks leven het liefst voorzien van alle gemakken die ons leven een stuk eenvoudiger maken en dat begint natuurlijk in ons huis! Beschik jij over een slim huis? Dan heb jij het slim bekeken en weet je wat slimme applicaties en apparatuur kunnen doen om thuis te genieten van alledaagse handelingen die eenvoudig van een afstand uitgevoerd kunnen worden of zelfs volledig geautomatiseerd kunnen worden.

Maar wat is dat nu eigenlijk, een slim huis? En wat maakt een slim huis nu eigenlijk écht slim? Hoewel het antwoord hierop voor iedereen net iets anders kan betekenen afhankelijk van de wensen en verwachtingen zijn er toch een aantal principes die aan de basis liggen. Waar het op neer komt is dat het huis voorzien wordt van een stel hersenen waarop verschillende onderdelen kunnen worden aangesloten die bediend moeten worden en ons kunnen voorzien van de nodige informatie.

Het beste smart home systeem voor jou

Het beste smart home systeem is een systeem dat jou een aantal taken uit handen kan nemen en jou van informatie voorziet wanneer jij deze echt nodig heeft maar ook constant een aantal zaken in de gaten kan houden zodat jij dit niet hoeft te doen en alleen gewaarschuwd wort wanneer dit nodig is.

Bedenk je het volgende scenario: “Je gaat op vakantie en in alle haast ben je een aantal dingen vergeten. De lampen in de slaapkamer staan nog aan, de bent vergeten de temperatuur omlaag te doen en je bent wellicht de schakelaars vergeten uit te zetten waar apparaten op aangesloten zijn”. Jij zit inmiddels al in het vliegtuig kan hier nog weinig aan doen. Soms hebben we iemand die af en toe de boel in de gaten houdt maar dit is niet altijd het geval. Als jij een smart home hebt dan is er niks aan de hand!

Via jouw smartphone kun jij waar je ook bent verbinding maken met de smart-hub in jouw woning. Hierop zijn verschillende apparaten aangesloten die jij vanaf jouw smartphone kunt bedienen. Zo zet je eenvoudig de lampen uit en als je een slimme thermostaat hebt laten plaatsen pas je direct de temperatuur aan. Om er voor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is stel je gemakkelijk verschillende routines in om de lampen automatisch aan–en-uit te zetten en lopen potentiele inbrekers jouw woning voorbij. Maar hier houdt het niet op!

Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die aangesloten kunnen worden binnen een smart home. Zo zijn er wasmachines die op afstand aangezet kunnen worden en zijn er zelfs koelkasten die bijhouden wat de temperatuur is, welke producten er nog in de koelkast staan en in sommige gevallen kan zelfs de houdbaarheid van producten in de gaten gehouden worden. Met slimme gordijnrails automatiseer je het openen en sluiten van de gordijnen en slimme brand-en-rookmelders waarschuwen jou direct wanner er brand is en kunnen zelfs melding bij de brandweer doen. Om deze apparaten te kunnen bedienen bieden bedrijven zoals Google en Amazon producten zoals Google home en Alexa. Ook Apple biedt hierin verschillende applicaties.

Eindeloze mogelijkheden

De smart home biedt eindeloze mogelijkheden om apparatuur aan te sluiten en te bedienen en deze systemen worden steeds slimmer. Van bediening met een afstandsbediening en smartphone tot spraakbediening. Het beste smart home systeem is een combinatie van slimme apparaten en schakelaars die overal en altijd toegankelijk zijn maar ook te bedienen zijn in het geval er geen wifi verbinding mogelijk is. Slim is niet altijd álles aansluiten maar precies datgeen wat het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger maakt en er voor zorgt dat jij thuis én van huis onbezorgd kunt genieten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo