Hoe kies je de beste slimme babyfoon?

De babyfoon is een item dat bijdraagt tot de gemoedsrust van de ouders tijdens de verzorging van de baby. Door toezicht te houden op het kind, brengt het meer veiligheid voor de slaap, niet alleen van het kleintje, maar ook van mama en papa. Er zijn echter nog steeds enkele twijfels over hoe de beste slimme babyfoon te kiezen om te kopen.

Als dit jouw geval is, kan deze inhoud je helpen begrijpen wat een babyfoon is en hoe hij eigenlijk werkt. Momenteel zijn er vele opties op de markt, waaronder babyfoons met camera, babyfoons met nachtzicht, babyfoons met wi-fi en andere. Kijk hier eens naar!

Wat is een babyfoon?

De babyfoon is een van de accessoires die het concept van smart home omvatten. Het is een elektronisch apparaat dat bestaat uit een ontvanger en een of meer zenders, die bij de ouders van de baby blijven. Het maakt gebruik van communicatiesystemen, zoals wi-fi of radiogolven, om de baby te controleren door middel van geluid en/of video.

Vroeger registreerde dit product alleen de geluiden van de baby, maar vandaag zijn er andere functies en is het mogelijk slimme babyfoons te vinden met camera, video en zelfs modellen die compatibel zijn met smartphones. Babyfoons kunnen tegenwoordig een aantal uiterst nuttige functies hebben, zoals de mogelijkheid om bewegingen te volgen en de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid te controleren.

Waar moet de babyfoon geplaatst worden?

De meeste ouders geven de voorkeur aan een babyfoon met camera, dus is het belangrijk te bedenken hoe het artikel in de babykamer wordt geïnstalleerd. In de eerste levensmaanden is het vanzelfsprekend dat de babyfoon zo dicht mogelijk bij het ledikantje wordt geplaatst.

In het geval van de babyfoon wordt aanbevolen deze op een hogere plaats te installeren voor een volledig zicht op de wieg. Het is ook noodzakelijk dat het niet op een punt staat waar de baby bij het product kan of zelfs aan de draad kan trekken die in sommige modellen aanwezig is.

Wat is het bereik van de babyfoon?

Het bereik van de babyfoon kan van model tot model verschillen. In dit geval moet elke fabrikant de capaciteit meedelen dat het product de transmissie moet onderbreken. Net als andere apparatuur die deel uitmaakt van een smart home, heeft de via wi-fi aangesloten babyfoon een bereik dat kan variëren tussen 500 en 2000 meter.

Het is vermeldenswaard dat het bereik iets fundamenteels is om te begrijpen hoe de babyfoon te kiezen. Dus, alvorens te weten welk model te kopen, neem dit punt in overweging.

Wat is het beste type babyfoon?

De beste babyfoon is er een die aan de behoeften kan voldoen en kan bijdragen tot de routine van het gezin. De babyfoon met alleen audiofunctie is een eenvoudigere en meer traditionele versie. Over het algemeen kiezen de meeste ouders voor de babyfoon met camera, die completer is en waarmee alles wat het kind doet beter in de gaten kan worden gehouden.

Het model babyfoon dat verbinding maakt met de smartphone maakt deel uit van het concept van smart home en is een van de meest gewilde door ouders, vooral omdat het een grotere autonomie mogelijk maakt. Het is ook mogelijk te kiezen voor een babyfoon met nachtzicht, die een betere kwaliteit zicht biedt in donkere omgevingen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo