Hue Lamp niet bereikbaar

Wat moet je doen als de Hue lamp niet meer bereikbaar is

De Philips Hue lampen zijn slimme lampen. Dat betekent dat je deze verlichting kunt bedienen met spraak of met een app. Ideaal als dit werk, maar het kan erg vervelend zijn als de lampen niet reageren op jouw stem of op de commando’s die jij in je app geeft. Wat je kunt doen als je Philips Hue lampen niet reageren lees je in dit artikel.

Hoe werkt de verlichting van Philips Hue?

Philips Hue is een smart home merk. Eén van de producten van Philips Hue is verlichting. Het gaat hierbij om slimme verlichting. Je kunt deze lampen koppelen met andere smart producten in je huis. Je kunt de lampen bedienen met je stem of met een app die je kunt downloaden op je telefoon.

Melding: Hue lamp niet bereikbaar

In de meeste gevallen zul je de verlichting met je stem of met de app kunnen bedienen. Maar het kan voorkomen dat je de melding krijgt: ‘Hue lamp niet bereikbaar’. Je kunt dan de lampen niet meer bedienen met je stem of met de app. Je kunt dit oplossen op verschillende manieren. Eén mogelijkheid is om de lampen te resetten.

Het resetten van de Philips Hue verlichting is niet ingewikkeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, namelijk:

  1.     resetten via de bridge;
  2.     resetten via de Hue dimmer;
  3.     handmatig resetten.

Hue lamp resetten via de bridge

het resetten van de Philips Hue verlichting kun je via de bridge doen. Je moet er allereerst voor zorgen dat de Hue bridge in de buurt is. Als je de bridge omdraait, dan zie je op de achterkant een knopje waar staat ‘Restore To Factory Settings’. Die knop moet je indrukken. Daarna moet je een minuutje wachten, totdat je aan de voorkant van de bridge een lampje ziet knipperen. Pas als dit lampje gestopt is met knipperen, is de reset voltooid. Je kunt dan de Philips Hue app opnieuw starten. En als het goed is, dan kun je alle lampen weer via spraak en via je app bedienen.

Resetten van de Hue verlichting met de Hue dimmer

Een tweede manier om je Hue verlichting te resetten is via de Hue dimmer. Als je de melding ‘Hue lamp niet bereikbaar’ krijgt, dan kun je via de dimmer de lampen als volgt resetten. Je moet allereerst de verlichting aan doen. Lukt dit niet via spraak of  via de app, dan zul je de verlichting handmatig aan moeten doen. De Hue dimmer moet je vervolgens dicht bij de Hue lamp houden. Dan druk je de aan- en uitknop van de lamp 10 seconden tegelijk in. Als de lamp drie keer heeft geknipperd, is de lamp gereset. Je kunt je lamp nu weer via de app of via spraak gebruiken.

Philips Hue lamp handmatig resetten

Je kunt de lampen ook handmatig resetten als je de melding ‘Hue lamp niet bereikbaar’ krijgt. Dat doe je bij de lamp zelf. Je draait het peertje uit de fitting. Kijk uit als de lamp aanstaat, want dan kan het peertje warm zijn. Laat in dat geval het peertje eerst afkoelen. Als je het peertje uit de fitting hebt gedraaid, dan wacht je ongeveer 1 minuut. In die minuut kun je het serienummer dat op de Hue lamp staat onthouden of opschrijven. Dat heb je later namelijk nodig. Na een minuut draai je het peertje weer in de fitting. Je start de Hue app en je voegt de lamp opnieuw toe in de app. Hiervoor heb je het serienummer nodig. Want het kan voorkomen dat de lamp niet direct vindbaar is. Het serienummer kun je invoeren door eerst op ‘lampconfiguratie’ en daarna op het plusteken te klikken.

Werken je lampen na het resetten nog steeds niet?

In de meeste gevallen is het resetten van je Philips Hue lampen voldoende om de melding ‘Hue lamp niet bereikbaar’ te verwijderen. Na het resetten kun je je verlichting weer via spraak of via de app bedienen. Als dat niet het geval is, dan kun je het beste contact opnemen met de fabrikant. Zij kunnen je dan verder helpen. Waarschijnlijk is er dan een ander technisch probleem dat jij niet op kunt lossen via het resetten van de verlichting.

De werking van de Philips Hue lampen

Om de lampen goed te laten functioneren is het belangrijk om te weten hoe de verlichting van Philips Hue precies werkt. De lampen reageren op spraak, of je kunt ze bedienen met een app. Het communicatieprotocol dat daarbij gebruikt wordt is Zigbee. Met Zigbee komt de verbinding tot stand waarmee de lampen kunnen communiceren. Dat lijkt een beetje op hoe ook de wifi werkt op verschillende elektronische apparaten.

Het is noodzakelijk dat je een koppeling met de lampen kunt maken. Hiervoor heb je een Philips Hue Bridge nodig. Dat is een kastje dat je aansluit op je internetrouter. En daaraan verbind je de lampen. Je kunt in totaal 50 lampen op een Hue bridge verbinden. Als je de melding ‘Hue lamp niet bereikbaar’ krijgt, is het daarom verstandig om allereerst de lampen te proberen te resetten via de Hue bridge. Dat is het makkelijkst en kan met één druk op de knop. Als dat niet lukt, zul je lamp voor lamp moeten resetten. En als je 50 lampen aan je Hue bridge gekoppeld hebt, kan dat wel wat tijd in beslag nemen.

De lampen koppelen met de Hue Bridge

De lampen koppelen met de Hue Bridge is heel makkelijk. Je draait de fitting in de lamp en dan ga je naar de Philips Hue app. Hierin kun je de lamp verbinden en eventueel toewijzen aan een kamer of een ruimte in je huis. Je kunt de lampen bedienen met de app, maar ook door het geven van een spraakcommando. Je zegt dan: ‘He Google, zet de lampen in de woonkamer aan’. De lampen zullen dan vanzelf aangaan. Het uitzetten van de lampen kun je op eenzelfde manier doen. Je moet dan alleen het commando geven om de lampen uit te zetten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo