Ikea Apple Homekit integratie

Zowel Ikea als Apple hebben smart home producten in hun aanbod. Vergelijkbaar met Amazon en Google richt Apple zich op de besturingsfunctie van een smart home systeem. Andere fabrikanten van smart home apparatuur, zoals Ikea, zorgen ervoor dat die apparaten integreren met het smart systeem van tenminste een van drie genoemde leveranciers. Amazon, Google en Apple bieden alle drie de functionaliteit dat met spraakopdrachten smart home producten kunnen worden aangestuurd. Ze begrijpen dat andere fabrikanten nuttige aanvullingen kunnen bieden voor hun systemen en maken aansluiting mogelijk. Van de drie bedrijven brengt Apple de minste smart home producten onder eigen naam op de markt. Dit artikel gaat nu in op de Apple Homekit producten. Daarna op het aanbod van Ikea. En tenslotte de Ikea Apple Homekit koppeling.

Apple Homekit

Evenals Amazon en Google biedt Apple zogenoemde hubs, en hun geval in twee uitvoeringen. Een hub functioneert als een centrale controller van een smart home systeem. De Apple hubs zijn de HomePod mini en de HomePod. Beide modellen hebben onder meer speakers, microfoons, Siri spraakherkenning en hebben een ingang voor een iOS of iPadOS systeem, waarmee de hub wordt ingesteld en aangestuurd. Op je iPhone of iPad krijg je een overzicht van alle componenten van een Apple Homekit smart home systeem en kan je die opdrachten geven. Dat is niet uniek voor Homekit. Veel leveranciers bieden dat. Maar zoals eerder is opgemerkt, biedt Apple met Siri wel een functionaliteit waarvan aanbod tamelijk klein is. Aan een apparaat dat compatibel is met Homekit kunnen zo spraakopdrachten worden gegeven.

Ikea Trådfri

Ikea brengt onder de merknaam Trådfri allerlei intelligente apparaten op de markt, inclusief een eigen hub. Je hebt dus geen Apple Homekit apparatuur nodig om een Trådfri smart home systeem in je huis te laten werken. Maar Ikea biedt geen spraakherkenning. Ook zullen andere fabrikanten er eerder voor kiezen om hun smart home producten compatibel te maken met de smart home systemen van Amazon, Google en/of Apple, dan van Ikea. Intelligente apparaten van Ikea zoals een bewegingssensoren, dimmers, lampen en rolgordijnen worden niet door Apple geboden en dus biedt Ikea nuttige aanvullingen voor Apple Homekit.

Ikea Apple Homekit koppeling

De titel van deze paragraaf is wellicht wat misleidend. Er bestaat alleen een koppeling tussen Ikea Trådfri en Apple Homekit als er slechts een Ikea intelligent apparaat is aangesloten. Elk Ikea intelligent apparaat heeft echter een directe communicatie met de hub van Apple. Dat is anders dan bij de Philips Hue lampen, die een eigen bridge nodig hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo