Mi lights Google home, een nuttige aanvulling

We kunnen de titel van dit artikel opsplitsen in drie delen, namelijk: Mi lights, Google en home. Mi lights, een merk van het Chinese bedrijf Xiaomi, en Google verwijzen naar bedrijven. Home betekent huis, maar komt in dit geval van smart home, met andere woorden intelligente woning. Voor de volledigheid noemen we ook het woord domotica, omdat dat ook veel wordt gebruikt. Domotica zou je kunnen zien als een samentrekking van domus, wat huis betekent, en telematica. Tele in telematica staat voor over/op afstand en dat is een belangrijk kenmerk van een smart home systeem, waarvan de componenten draadloos met elkaar communiceren. Mi lights en Google Nest zijn beiden families van smart home producten, en daar hebben we het hier over.

De hub

Voordat we in meer detail ingaan op producten van Mi lights en Google Nest, hebben we het hier kort over de hub, ook wel domotica controller genoemd. Elk intelligent apparaat in een smart home systeem communiceert met de hub en met geen enkel ander apparaat. Onder meer geeft de hub de opdrachten door, ontvangt gegevens van elk apparaat, doet de instellingen en biedt een wifi of Bluetooth connectie naar buiten. Die connectie is voor de communicatie met een app op een mobile telefoon en/of computer.

Google Nest

Een bekend merk van een smart home systeem is Google Nest. Google Nest omvat slimme apparaten als thermostaten, video camera’s, maar ook voor brand- en inbraakbeveiliging. Google Nest biedt hubs in diverse vormen, zoals ingebouwd in een slimme luidspreker of beeldscherm. Een belangrijk kenmerk van een Google Nest hub is dat die spraakopdrachten kan interpreteren. Een natuurlijk is er een app, die we in de vorige paragraaf al noemden, die met de hub communiceert.

Mi lights

Zoals de naam al doet vermoeden, praten we bij Mi lights over slimme verlichtingsproducten. Dan praten niet alleen over de vervanging voor een gloeilampen, maar ook complete bureaulampen, nachtlampen, hanglampen, enzovoorts. Het merk Mi biedt echter meer dan alleen verlichting, want er zijn ook onder meer slimme robotstofzuigers en keukenapparaten. We beperken ons hier echter tot Mi lights.

Mi lights Google home integratie

De slimme Mi lights producten zijn vanuit een Google Nest hub aan te sturen. Google biedt zelf geen slimme lampen en dus zijn de Mi lights producten een nuttige aanvulling voor Google Home. Onder meer kan je zo met spraakopdrachten een slimme lamp regelen en hoef niet in het donker op zoek te gaan naar een schakelaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo