Phillips Hue en Apple Homekit

Licht op slimme verlichting

Vroeger stonden we ervan versteld wanneer er in een sci fi film de verlichten aangedaan werd door in de handen te klappen of met de vingers te knippen. Vandaag de dag staan we eerder versteld van wat er allemaal nog niet mogelijk is! Want we kunnen tegenwoordig bijzonder veel als het gaat over de bediening van verschillende apparaten in ons huis. De lamp zetten we al lang niet alleen meer aan met de lichtschakelaar aan de muur.

Met de komst van de smartphone zijn er ook verschillende applicaties op de markt gekomen die het mogelijk maken om apparaten in ons huis te bedienen. Zo kunnen we door het aan sluiten van onze verlichting op een smart hub deze bedienen met een app op onze telefoon. Phillips biedt met hun Hue ledlampen de perfecte oplossing voor de verlichting in huis. Met een ruim assortiment aan lampen met verschillende functies is er voor iedere ruimte, binnen én buiten verlichting aan te brengen die op afstand bediend kan worden of automatisch aan-en-uit gezet kan worden. De Phillips Hue lampen worden met elkaar verbonden via een smart hub van bijvoorbeeld Google welke verbinding maakt met het internet. Zo kun je de lampen van Phillips niet alleen aan of uit doen maar zijn sommigen te voorzien van een andere lichtkleur en kunnen deze gedimd worden.

Philips Hue Apple Homekit

Een manier om jouw slimme lampen te bedienen is door gebruik te maken van de Apple Homekit. Dit is een speciale applicatie van Apple voor de iPhone, iPad of Apple waarmee slimme apparaten kunnen worden bediend. Hoe dit werkt is als volgt; Wanneer je Phillips Hue lampen in huis hebt geplaatst kunnen deze door de smart hub worden gedetecteerd. Wanneer je de Apple Homekit opent en verbinding hebt met de smart hub kun je op zoek gaan naar aangesloten producten. De applicatie ziet vervolgens de lampen van Phillips, deze kun je nu instellen door ze te voorzien van de juiste naam voor de ruimte waarin zij aanwezig zijn, of het een lamp aan het plafond of een ander soort lamp is en welke lichtsterkte zij moeten hebben. Heb je een lamp die verschillende kleuren licht kan geven dan kun je dit hierin instellen.

Op dit moment werkt de Philips Hue Apple Homekit ook samen met de nieuwe smartspeaker van Apple, de Apple HomePod. Dit maakt het mogelijk om in plaats van de Homekit app te openen op de smartphone of tablet, de verlichting via spraak te bedienen. Roep bijvoorbeeld, “hé Siri, doe de lampen aan” en voilà er is licht!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo