Slimme dimmer voor Google home

We praten hier over Google smart home. Google biedt daarvoor zelf allerlei intelligente apparaten onder het merk Nest, maar er zijn tal van fabrikanten die ook dergelijke apparaten maken, die geïntegreerd kunnen worden in Google smart home systeem. Er kan een overlap zitten tussen het Nest aanbod en dat van andere fabrikanten, maar daarnaast maken die andere fabrikanten ook intelligente apparaten die een nuttige aanvulling zijn. We hebben het in dit artikel over smart homes, Google Nest en als voorbeeld van een product van een andere fabrikant een slimme dimmer Google Home compatibel.

Smart home

Het concept van een smart home is dat intelligente apparaten die een specifieke functie vervullen, zoals een thermostaat, lichtschakelaar, brandalarm, stopcontact, enzovoorts, op afstand bestuurd kunnen worden via draadloze datacommunicatie. Om dat te bereiken heeft elk apparaat componenten ingebouwd om genoemde communicatie mogelijk te maken en daarnaast componenten om zijn specifieke functie te kunnen vervullen. Een slimme thermostaat is volledig elektronisch en heeft daarom geen elektromechanische component nodig. Maar er zijn ook slimme apparaten waarvoor dat wel geldt. Alle communicatie gaat via een centraal apparaat, aangeduid met hub of domotica controller. Met dezelfde hub kan je vanaf een app op je mobiele telefoon het hele smart home systeem aansturen. Onder meer om de intelligente apparaten in te regelen is er een app, Google Assistent genaamd, voor op een computer. En ook die app communiceert met de hub.

Google Nest

De Google Nest familie omvat hubs in diverse vormen. Daarnaast zijn er intelligente componenten voor temperatuurregeling, inbraakbeveiliging, audio, video en brandalarmering. Als netwerkapparatuur biedt Google Nest naast de hubs ook apparaten die er voor zorgen dat er door heel het huis wifi is, inclusief een model met luidspreker en microfoon. Een sterk punt van Google Nest is dat diverse apparaten uit die familie spraakopdrachten kunnen verwerken. Een spraakopdracht wordt vertaald in een commando voor een slim apparaat, dat niet per se van het merk Nest hoeft te zijn.

Slimme dimmer

De Google Nest familie heeft geen slimme dimmer. Daarom is het handig dat er fabrikanten zijn, die slimme dimmers Google home compatibel maken. Wat inhoudt dat die met een Google Nest hub kunnen communiceren. Daarnaast kan je met een apparaat, waarop de Google Assistent software is geïnstalleerd, via de hub de slimme dimmer aansturen. En zoals al is opgemerkt, kan je met spraakopdrachten dan de lichtintensiteit regelen. De slimme dimmer wordt dus een integraal deel van een Google smart home systeem. De fabrikant van de slimme dimmer kan ook een eigen app voor je mobiele telefoon bieden, maar die heb je in dit geval niet echt nodig.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo