Slimme lamp Google home

Google smart home is een systeem voor de intelligente woning. Dat betekent dat je niet meer handmatig bezig bent met het instellen van een thermostaat, aan- en uitschakelen van verlichting, inbraak- en brandalarm, en allerlei andere elektrische en elektronische apparatuur. Google Smart Home zou je op de eerste plaats een fundament kunnen noemen voor een integraal systeem voor de intelligente woning. Dat fundament bestaat uit apparatuur voor een draadloos netwerk in huis, speciale apparaten voor het beheer van dat netwerk met de aangesloten intelligente apparaten, en tenslotte software voor Windows, Mac, Android en iPhone hardware. Een belangrijke component van smart home netwerk is de zogenoemde hub, het centrale beheersysteem. Voor een klein netwerk kan men nog zonder hub, maar voor grotere netwerken is die onmisbaar. De hub en alle andere intelligente apparatuur kan je instellen met de Google Assistent op een PC, smartphone en andere apparaten, maar ook het opvragen van gegevens over de situatie in de woning, en het automatisch ontvangen van waarschuwingen. Ter afsluiting, een zeer belangrijk element van Google Smart Home is de capaciteit om gesproken commando’s uit te voeren.

Intelligente apparaten

Zoals gezegd, kan op het bovengenoemde netwerk slimme apparaten worden aangesloten. Die kunnen diverse functies hebben. Je zou de volgende indeling kunnen maken: verlichting, temperatuur, vigilantie, alarmering (inbraak en brand) en huishoudelijk apparaten. Naast het fundament leggen voor een Smart Home, levert Google ook intelligente apparatuur, die in een netwerk kunnen worden opgenomen. Enkele voorbeelden zijn een deurbel met camera en luidspreker, vigilantiecamera’s, draadloze luidsprekers, thermostaten, sensoren en meer. Google Home is een open systeem, wat inhoudt dat bekend is hoe apparaten van andere leveranciers er een integraal onderdeel van kunnen worden. Dat laatste betekent dat er gegevensuitwisseling tussen die apparaten en de hub plaatsvindt, en ook dat die vanuit Google Assistent kunnen worden beheerd. Slimme lampen Google home compatibel maken, doen andere fabrikanten, Google zelf niet.

Slimme lamp

Onder meer Philips en General Electric maken met Google Smart Home compatibele lampen. Philips biedt de Hue Ledlampen. Met Google Smart Home kan je zo die lampen regelen vanaf je mobiele telefoon, maar ook met spraakopdrachten. Licht aan- en uitzetten, is zo natuurlijk mogelijk, maar dimmen en kleuren aanpassen ook. Echter, het is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt opvragen of je per ongeluk een licht hebt laten branden. De Hue lampen werken niet rechtstreeks met de hub, maar via een zogenoemde bridge van Philips. De C bij GE Slimme lamp Google home hebben zo’n bridge niet nodig en is de aansluiting daarvan op Google Smart Home meer naadloos dan van de Philips Hue lampen. Naast lampen biedt GE ook Ledstrips, slimme stopcontacten en slimme bewegingssensoren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo