Je leven wordt een stukje gemakkelijker met een slimme schakelaar. In ieder huis kun je schakelaars terug vinden, voornamelijk voor het bedienen van de verlichting in huis. De afgelopen decennia is de schakelaar erg veranderd, van grote drukknoppen naar touche knoppen. Daarnaast is het voor sommige mensen zelfs belangrijk hoe de schakelaar eruit ziet, omdat het wel in de stijl van het huis moet passen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de slimme schakelaar. Dit als onderdeel van het slimme huis, iets waar je misschien vast wel eens van gehoord hebt. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende slimme apparaten op de markt beschikbaar.
Wat is een Slimme Schakelaar
Een slimme schakelaar Google Home is een schakelaar die je aan de muur kunt bevestigen net als een standaard schakelaar voor verlichting. Daar zit geen verschil in, het verschil zit hem in de bediening. Vaak kun je een slimme schakelaar nog gewoon met de hand bedienen, maar ook met een app via jouw telefoon en tablet. Wanneer je beschikt over Google Home kun je een slimme schakelaar ook bedienen met je stem. Je zegt dan bijvoorbeeld “Google zet de lichten uit” en de lichten gaan vervolgens uit. Zo hoef jij niet van de bank af te komen, of uit bed wanneer je net zo lekker ligt. Ook wanneer jij bijvoorbeeld thuis komt op een donkere avond hoef jij niet in het donker op zoek naar het lichtknopje, je zegt gewoon “Google zet de lichten aan”. Dit kan ook een vieze vloer voorkomen, omdat je bijvoorbeeld niet met vieze schoenen door het huis hoeft te lopen op zoek naar het lichtknopje.
Slimme Schakelaar Google Home Specifiëren
Wanneer je een slimme schakelaar met Google Home bedient kun je het behoorlijk specifiëren. Het is niet zwart wit om het zo maar te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen “Google zet de lichten uit in de woonkamer”, of “Google zet alle lichten uit”. In het begin zal het even wennen zijn, maar na een tijdje wil jij niet meer anders. Ook kan het jou geld besparen op de energierekening. Het komt namelijk wel eens voor dat kinderen lichten laten branden terwijl jij al in bed ligt. Je kunt dan voor zekerheid kiezen en gewoon zeggen dat Google alle lichten in huis uit moet doen.