Slimme schakelaars met Google Home

Het nieuwe wonen

Met de komst van “The internet of things” komen er steeds meer applicaties op de markt die bijdragen aan de kwaliteit van het dagelijkse leven. Sommige applicaties nemen hele taken uit handen en sommige anderen maken deze een stuk eenvoudiger om uit te voeren. De komst van slimme apparaten heeft er voor gezorgd dat we met onze woning steeds meer kunnen doen, of we nu thuis zijn of op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de verlichting. Dit kan met de smartphone van een afstand worden gedaan maar kan zelfs ook volledig geautomatiseerd worden. Dankzij het instellen van routines kunnen lampen op bepaalde tijdstippen aangezet worden wanneer er iemand niet thuis is. Handig voor de huisdieren maar ook om potentiële inbrekers te laten doen denken dat er mensen in de woning aanwezig zijn. Dit is een goed voorbeeld van hoe slimme apparaten niet alleen bijdragen aan het grote gemak maar ook aan de veiligheid van een woning.

Schakelaar Google Home

Maar wat als er iemand thuis is? Hoewel we de smartphone vaak bij de hand hebben willen we af en toe ook een moment zonder en dan willen we aangesloten apparatuur op een andere manier kunnen bedienen. In dit geval bieden slimme schakelaars de ideale uitkomst. Met een schakelaar Google Home wordt van een normale woning snel en voordelig een slimme woning gemaakt die voorziet in alle gemakken.

De slimme schakelaar maakt het een stuk makkelijker

Een schakelaar Google Home biedt verschillende mogelijkheden tot het bedienen van al het aangesloten apparatuur. Wanneer er gedacht wordt aan een slimme woning dan is één van de dingen die we voor ons zien de afwezigheid van verschillende aansluitingen en is dit vooral goed weggewerkt. De slimme schakelaar kan op verschillende manieren worden weggewerkt waardoor deze nooit in het oog springt en afleid van de rest van het interieur maar toch makkelijk toegankelijk en bedienbaar is. Ook kunnen slimme schakelaars een positieve bijdragen leveren aan het energieverbruik, dit omdat aangesloten apparaten alleen energie verbruiken op het moment dat je deze echt aanzet.

Voor de bediening van een slimme schakelaar kan gebruik worden gemaakt van afstandsbedieningen en de smartphone. Een goed voorbeeld van de bediening met een afstandsbediening is die van Phillips. Met de Phillips afstandsbediening kan aangesloten apparatuur worden aan-en-uit gezet en kunnen lampen tevens worden gedimd.
Schakelaars zijn er dus in verschillende soorten. Zo heb je schakelaars die werken met een WIFI verbinding en zo verbonden zijn met een smart-hub en bediend worden via de smartphone. Maar wat als de wifi niet werkt? Dan moet je natuurlijk nog steeds jouw apparaten kunnen blijven gebruiken en hiervoor zijn er ook schakelaars die voorzien zijn van de mogelijkheid om zonder wifi te gebruiken en overgaan op de reguliere, niet slimme, bediening. Is er weer een wifi verbinding dan wordt dit eenvoudig omgezet en zijn de apparaten weer slim te gebruiken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo