Smart home toppers: De beste slimme schakelaars

Een slimme schakelaar geeft waarde aan je smart home. Je kunt de schakelaars namelijk zo instellen dat ze diverse apparaten tegelijk aanspreken met een druk op de knop. In dit artikel worden een aantal goede schakelaars en merken genoemd die zeker van toepassing kunnen zijn in een slimme woning. Denk aan slimme schakelaars voor Philips Hue, Z-Wave schakelaars, Zigbee schakelaars, dimmers en schakelaars met spraakbediening.

De beste slimme schakelaars van dit moment

1. Slimme schakelaar Niko

Niko is een merk dat in 1919 is ontstaan in Sint-Niko-laas. Het is een bekend Belgisch merk dat veel soorten stopcontacten en wandschakelaars produceert om aan te sluiten op andere domotica in huis.

De Niko schakelaar kan perfect worden aangesloten op de Philips Hue. De installatie verloopt vlot en bovendien kan de schakelaar op veel soorten inbouwdozen worden geplaatst. Je hebt in dit geval geen batterijen of accu nodig. De schakelaar voorziet zichzelf dan namelijk van stroom. De verschillende lichtscènes van de Philips Hue kunnen met een handige druk op de knop van deze schakelaar worden opgeroepen en bediend. Bovendien kan de schakelaar via de app worden bediend van Philips Hue.

2. Wandschakelaar Icasa Zigbee

Het merk Icasa tovert normale lampen om in slimme machines. Het merk werkt met een Zigbee-protecol. Dit lijkt een beetje op bluetooth. De techniek zorgt voor communicatie tussen verschillende slimme apparaten in je smarthome.

Je kunt met de Icasa wandschakelaar makkelijk lichtscènes bedienen in je smart home omdat deze overzichtelijk zijn weergegeven op de schakelaar. Gewone lampen kunnen met deze schakelaar worden omgezet in slimme lampen en zijn op afstand dimbaar. De schakelaar kan met de Homey app of met de Philips Hue app worden bediend. De schakelaar kan zowel met batterij los op de muur worden geplakt of aangesloten worden op een inbouwdoos. Via de app is deze makkelijk te koppelen aan de bridge van Philips Hue.

3. Philips Hue switch dimmer

Philips is een groot merk dat veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van innovatie. Het Nederlandse merk begon ooit met scheerapparaten, lampen en armaturen. Nu heeft het merk diverse soorten domotica uitgevonden zoals de Philips Hue. Hue staat voor eenvoud en gemak. Gewoon lampen die je vanaf elke plek kunt bedienen met sfeer in de kleuren van Aurora Borealis.

De Hue switch dimmer heeft een aantal knoppen om lampen mee in te stellen en in of uit te schakelen. Deze wordt gekoppeld aan Philips Hue verlichting. De dimmer is speciaal geschikt voor Led en kan zelfstandig draadloos schakelen. Je hebt geen smartapparaat nodig hiervoor. Je monteert de schakelaar op elke gewenste plaats waar je een dimfunctie nodig hebt.

4. Tap van Philips Hue

Met deze mooie ronde schakelaar stel je eenvoudig vier lichtprogramma’s in. Je kunt de programma’s makkelijk afwisselen. Je kunt er diverse lampen op aansluiten die je tegelijkertijd in kunt stellen. Deze mobiele schakelaar kun je meenemen en gewoon neerleggen. De schakelaar werkt zonder batterijen en zonder inbouwdoos. Dit komt doordat er kinetische energie bij van te pas komt.

5. Klikaanklikuit schakelaar

Het doel van het merk KlikAanKlikUit is om je woning toegankelijk te maken door slimme apparaten aan te sluiten.

Naast het bedienen van lampen kan de compacte Klikaanklikuit schakelaar ook rolluiken bedienen. De wandcontactdoos heeft een minimalistische uiterlijk en is glad. Hij valt dus niet op. De verlichting kan op afstand worden gedimd. Ze kunnen met verschillende automatische codesystemen van KlikAanKlikUitontvangers werken. Hiermee kunnen verschillende slimme apparaten tegelijk bediend worden in een smart home.

6. Eve Button

Eve is een slim merk met een tintje elegantie. Het doel van Eve domotica is om je woning mooier en slimmer te maken. De producten zijn allemaal geschikt voor de Apple HomeKit.
De Eve is stijlvol en heeft een glimmend zwart paneel met een witte behuizing. Deze werkt zonder smartphone en heeft een knop om alles in je smart home mee te bedienen. Je kunt een keer drukken, de knop lang indrukken of twee keer drukken om een slim apparaat te bedienen. Ook werkt deze slimme schakelaar met spraakbediening.

7. Smart Color Button van Philio

Philio heeft als doel het leven aangenaam te maken door producten te maken die zorgen voor een goede gezondheid, beveiliging en hoge mate van duurzaamheid.
Het merk Philio bevat hoogwaardige domotica producten en werkt met speciale Z-Wave technologie.

Met de Philio Smart Color button kun je allerlei ledlampen en slimme rolluiken instellen. De kleine ronde witte schakelaar kan op apparaten aangesloten worden die over een Z-Wave protocol beschikken. Z-Wave is een duurzame en draadloze techniek. Deze wordt voor diverse slimme apparaten en sensoren ingezet. Er wordt hiermee veel energie bespaard. Het is een soort draadloos signaal om domotica in huis te bedienen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo