Smart home Xiaomi

Xiaomi: een goed merk voor je smart home producten

Er zijn heel veel merken die smart home producten produceren en verkopen. Welke moet je nu hebben? Je denkt misschien dat de duurste producten ook de beste producten zijn. Dat dit niet altijd zo is, bewijst het merk Xiaomi. In eerste instantie kon je alleen budgetvriendelijke smartphones kopen van dit merk. Maar tegenwoordig kun je allerlei slimme producten van Xiaomi kopen. Allemaal producten die perfect werken.

Welke smart home producten verkoopt Xiaomi?

Xiaomi heeft een uitgebreid en divers assortiment aan smart home producten. Uiteraard kun je smartphones kopen van dit merk. Daarnaast verkopen ze ook verlichting en stekkers. De bekende smart home producten van Xiaomi zijn:

  •         Slimme stekkers, die heb je nodig om je slimme producten te kunnen gebruiken.
  •         Slimme verlichting, ideaal als je al je lampen met één druk op de knop wilt bedienen.
  •         Smartwatches, met een geweldige interface.
  •         Smart buds, dat zijn draadloze oortjes waarmee je muziek kunt luisteren.

Voor al deze smart home producten heb je geen HUB nodig. De apparaten worden ondersteund door Google Assistant en Alexa. Dat betekent dat ze heel eenvoudig te koppelen zijn aan elkaar. Ze spreken namelijk allemaal dezelfde taal. En deze producten kun je ook koppelen aan smart producten van andere merken die ook ondersteund worden door de Google Assistent of Alexa. Bediening kan per spraak via de Google Assistant of via de app.

Budgetvriendelijk assortiment

Het assortiment van Xiaomi is budgetvriendelijk. Voor een goede prijs kun je een goed werkend smart home product kopen. Waar je bij andere merken diep in de buidel moet tasten, is dat bij Xiaomi niet het geval. Je betaalt hier echt alleen voor het product en niet zozeer voor het merk. De prijs-kwaliteitverhouding is dus heel goed bij de smart home producten van Xiaomi.

Het is een kwalitatief goed merk. De producten werken perfect, zien er mooi uit. Het zijn no-nonsense smart producten. Het mooie van dit merk is dat alle producten compatibel zijn met de Google Assistent en Alexa. Je hebt dus geen HUB of iets dergelijks nodig om de producten te koppelen of te bedienen.

De populairste producten van Xiaomi zijn:

  •       Xiaomi Mi Smart Plug Wi-Fi White
  •       Xiaomi Yeelight E27 (wifi control) Smart Led-lamp
  •       Xiaomi Yeelight  (2e generatie) RGBW LED E27 wifi slimme lamp

Al deze producten kun je eenvoudig verbinden met je wifi netwerk. Je hebt geen tussenstation nodig. Handig in gebruik en eenvoudig te installeren.

De slimme stekkers van Xiaomi

Als je een slim apparaat wilt bedienen via de Wi-Fi, dan heb je een slimme stekker nodig. Dat is een stekker met wifi. Je doet de stekker van je slimme lamp in de slimme stekker. Als je dan je Google assistent het commando geeft om de lampen aan te doen, dan stuurt je Google assistent een seintje naar de slimme stekker en op die manier wordt de slimme lamp geactiveerd.

Xiaomi heeft verschillende slimme stekkers te koop. Dit varieert van stekkers die je in het stopcontact kunt steken, tot ingebouwde smart stekkers in het stopcontact. Al deze slimme stekkers zijn compatibel met de Google Assistent of met Alexa.

De slimme verlichting van Xiaomi

Je kunt van Xiaomi een slimme Led-lamp kopen. Die lamp kun je op afstand bedienen met jouw smartphone of via door je Google Assistent een spraakcommando te geven. Deze lamp ondersteund wifi. Je kunt de lamp dus makkelijk aan of uit doen als je een kamer binnenkomt, of juist uitgaat. De lampen van Xiaomi zijn energiezuinig. Let wel op dat ze alleen lampen hebben met een E27 fitting. Dus kijk van tevoren wel even of dat past in jouw lamp.

Om de lamp te gebruiken hoef je alleen maar de lamp in de fitting te draaien, de app te downloaden en je lamp aan de app te koppelen. Je kunt binnen vijf minuten je lichten bedienen via de app, of via spraak. Ook kun je ervoor kiezen om de lampen per ruimte aan elkaar te koppelen. Op die manier kun je eenvoudig de verlichting van één bepaalde ruimte in je huis bedienen.

Smartwatch van Xiaomi

Het merk heeft ook een aantal smartwatches. Voor een goede prijs kun je zo’n smartwatch van Xiaomi kopen. De smartwatch heeft alles wat je verwacht van een smartwatch. Je kunt hem koppelen aan de verschillende type smartphones. Het enige wat je hoeft te doen is de app te downloaden en de smartwatch te koppelen.

Earbuds van Xiaomi

Ear buds mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook die kun je kopen van dit merk. Ze zijn klein, stijlvol en werken perfect. De earbuds blijven goed in je oren zitten en ze hebben een lange batterijlevensduur. Opladen hoeft maar 1 tot 2 keer in de week. De buds geven een geweldig zuiver en mooi hifi-geluid. Ze zijn in drie kleuren te krijgen: zwart, wit en aurora groen.

Smartphones van Xiaomi

Het merk heeft al veel verschillende smartphones op de markt gebracht. De modellen zijn mooi en stijlvol. De prijs-kwaliteitverhouding is ook bij de smartphones van Xiaomi erg goed. Het is niet voor niets dat steeds meer consumenten naar dit merk grijpen als ze toe zijn aan een nieuwe smartphone.

Andere producten van Xiaomi

Naast de genoemde smart home producten is het assortiment van Xiaomi nog uitgebreider. Ze hebben televisies, speakers, wekkers, weegschalen, stappentellers. Allemaal in diverse uitvoeringen, kleuren en maten. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en er komen steeds meer nieuwe producten van Xiaomi op de markt. Waaronder ook steeds meer smart home producten.

Waar kun je de producten van Xiaomi kopen?

De smart home producten van Xiaomi kun je zowel online als in offline winkels kopen. Voor een volledig beeld van het assortiment kun je het beste terecht bij de online winkels. Het hoofdkantoor van Xiaomi zit in China. De producten worden dan ook in China gemaakt. Xiaomi is een betrouwbaar merk. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. Het is dan ook niet vreemd dat het merk steeds bekender wordt in Nederland. Uiteraard is de gebruiksaanwijzing van de producten gewoon in het Nederlands. Je kunt bij de winkels in Nederland terecht voor vragen en garantie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo