Smart stekker Google home

Slim wonen

We leven in een tijdperk waarin alles mogelijk lijkt te zijn. Meer en meer zijn we in staat om verschillende aspecten van ons leven te digitaliseren, online te beheren en op een afstand in de gaten te houden en te bedienen, zo ook het huis. In de afgelopen jaren is de ontwikkeling van slimme apparaten sterk toegenomen en zijn er niet alleen veel verschillende manieren ontwikkeld waarop deze apparaten bediend kunnen worden maar zijn ook de mogelijkheden van wat deze apparaten kunnen sterk uitgebreid. Nooit eerder was het zo gemakkelijk om van een normaal huis een slim huis te maken. Maar hoe werkt een slim huis en hoe kan een huis omgetoverd worden tot een huis dat in alle gemakken voorziet?

De basis voor een smart home

De basis voor een smart home is eigenlijk heel eenvoudig. Elk smart home bestaat uit een hub waarop verschillende slimme apparaten kunnen worden aangesloten, dit kan via bluetooth, kabel of draadloos via de WIFI verbinding. Een hub kan daarnaast op verschillende manieren worden beidend en soms is een combinatie van verschillende manieren mogelijk om een optimaal bedienbaar smart home te realiseren. Er zijn veel slimme apparaten op de markt die direct verbinding kunnen maken met een hub maar lang niet alle apparaten zijn hiertoe in staat. Om dit probleem op te lossen kan er gebruik gemaakt worden van een smart stekker Google home.

De meest gangbare manier om een smart home aan te sturen is via een app op de smartphone. Hier zijn verschillende van met verschillende functionaliteiten maar die van Google en Apple zijn de bekendste. De app maakt verbinding via een account met de hub in huis en op die manier is het mogelijk om overal en altijd verschillende apparaten te bedienen en informatie opvragen. De lampen aan doen als er niemand thuis is of deze instellen op een wisselende routine zodat het ook kan werken als een extra veiligheidsmiddel is één van de vele mogelijkheden.

Plug and play

Voor het verbinden van apparaten met een hub bestaan verschillende mogelijkheden. Maar hoe doe je dit met apparaten die niet “slim” zijn? Dat is zo eenvoudig als een extra strekker in het stopcontact steken. Als er apparaten zijn die verbonden moeten worden in de smart home dan kan dit door van een smart stekker Google Home. De smart stekker kan worden verbonden met de hub wat het direct mogelijk maakt om het aangesloten apparaat te bedienen. Bedenk wel dat deze dan alleen in-en-uitgeschakeld kan worden. In een handomdraai kan bijna alle apparatuur in huis worden verbonden met de hub om zo volledige controle te krijgen over het volledige huis. Van koelkasten tot TV’s, verlichting, de deurbel en multimedia apparatuur, met een smart stekker Google home worden ook oude apparaten een stuk slimmer.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo