Soort smart home beveiliging

Je huis beveiligen met smart home producten

Tegenwoordig zien we steeds meer smart home producten op de markt verschijnen. Van slimme deurbellen tot een slimme thermostaat. Je kunt je verlichting aan of uit doen door je Google Assistent een commando te geven. Of je kunt je huis door een robotstofzuiger laten zuigen. Maar je kunt deze smart home producten ook inzetten om je huis te beveiligen. Hoe je dat kunt doen lees je in dit artikel.

Smart camera’s

Je kunt je huis beveiligen met smart camera’s. Dit type camera kun je aan- en uitzetten via een app. Je kunt ook zelf live de camerabeelden bekijken via je telefoon of via je computer als je de app op je computer hebt geïnstalleerd. Deze smart camera’s staan niet 24/7 aan. Ze worden geactiveerd door een ingebouwde bewegingsmelder. Zodra die beweging detecteert, gaat de camera aan en worden de beelden opgenomen.

Sensoren

Een andere vorm van smart home beveiliging is het installeren van sensoren. Als deze sensoren beweging in of om je huis detecteren, sturen ze een melding naar de app op je telefoon. Jij weet dan dat er iets aan de hand is en je kunt snel naar huis gaan om de boel te inspecteren. Ook kun je de sensoren zo instellen dat de lichten aangaan zodra er beweging gedetecteerd wordt. Daarmee schrik je inbrekers wel af.

Slimme deurbel

Het installeren van een slimme deurbel helpt ook om je huis te beveiligen. In deze slimme deurbel zit een camera. Zo kun jij altijd direct zien wie er bij jou voor de deur staat. Ook als je zelf niet thuis bent. Combineer je de slimme deurbel met een slim deurslot? Dan zou je zelfs de deur van een afstand open kunnen doen. Verwacht je bezoek, maar ben je zelf nog niet thuis? Dan zie jij via de slimme deurbel dat het bezoek voor de deur staat. Je kunt dan via de app de deur via het slimme slot openen voor je visite.

Het koppelen van slimme producten

Al die slimme producten werken het beste als ze ook allemaal met elkaar kunnen communiceren. Dan is je huis nog beter beveiligd. Het slimme slot, of de slimme deurbel kunnen dan ook met de slimme verlichting communiceren. Om dat voor elkaar te krijgen moet je ervoor zorgen dat al jouw slimme producten communiceren volgens hetzelfde communicatieprotocol. Alleen dan kun je ze allemaal aan elkaar koppelen en bedienen via één app.

Alarmsystemen

Je kunt ook een alles-in-één-pakket aanschaffen. Dan heb je een compleet slim alarmsysteem. In de meeste gevallen wordt dit voor jou geïnstalleerd. Zo weet je zeker dat alle producten kunnen communiceren met elkaar. Je hebt dan vaak een HUB nodig. Via deze HUB worden alle slimme producten aan elkaar en aan de app verbonden. Je kunt het alarmsysteem via de app activeren, maar ook vaak via spraak. Via spraak moet je een bepaald commando uitspreken. Als jouw alarmsysteem compatibel is met de Google Assistent dan zeg je: ‘He Google, zet het alarmsysteem aan’. Het alarmsysteem wordt dan automatisch in werking gezet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo