Top 3 slimme rookmelders

Om de smart home in je omgeving uit te breiden, schrijven we over het drietal slimme rookmelders dat in onze ogen de beste zijn.

FIBARO Smoke Sensor

De eenvoudigste variant, want je ontvangt het product in een klein doosje en voegt de nieuwe aanwinst toe op je bestaande smart home structuur of downloadt snel de software op je computer. Wel is het handig om de app te installeren op je smartphone, omdat je vervolgens op de hoogte wordt gehouden van de situatie in je huis.

De werkwijze

Deze intelligente rookmelder beschikt over een breed pakket aan mogelijkheden. Dat betekent zowel opnemen van het percentage rook in de kamer als de temperatuur in het overige deel. Een effectieve bijkomstigheid wanneer er geen temperatuurmeter hangt aan de muur. De technologische snufjes zitten verder in het koppelen van meerdere boodschappers als een geheel, zo ben je ervan verzekerd om een negatieve bron uit te schakelen. Kortom: de FIBARO Smoke Sensor is een welkome versterking in je smart home collectie.

KlikAanKlikUit ZSDR-850 Rookmelder

De producttitel doet denken aan een snelle opzet en afronding om de smart home-accessoires beter te laten renderen en dat is het ook. Dat komt door het gemak waarmee je een batterij vervangt, het verbinden met de app en de taken doorloopt.

De werkwijze

Het apparaat werkt op een accu, dus kun je het model overal neerzetten. Daarbij is het een veilige optie, aangezien het een melding geeft van brandgevaar met daarnaast licht en geluid dat je overigens naar eigen smaak bepaalt, bijvoorbeeld de sirene van de politie met discolicht. Hierdoor heb je meteen door waar het signaal vandaan komt dankzij de felle verlichting, die je daardoor meteen aanwijst waar er een hulpmiddel nodig is.

Tot slot is het instellen van de app eveneens een kinderklusje: de instructies informeren je namelijk welke stappen je moet uitvoeren om de opzet te af te ronden na een aankoop. De klanken zijn vervolgens aanmoedigingen op weg naar de afronding.

Nest Protect V2

We eindigen met de optie, die je begeleid in spreekvorm. Dat houdt in een melding van onder andere het uitvallen van de stroom, op de knop drukken om een sessie te starten, daarnaast meldt de helper ook als een noodsituatie opkomst is, waardoor je alvast een succesvolle voorbereiding kunt treffen. Verder is er ook een melding als de veiligheid is teruggekeerd. Zo is je innerlijke rust direct weer op de juiste plek.

Werkwijze

Het grootste voordeel van deze optie is het aangeven van de locatie. Een illustratie: stel, je bent net thuis van een lange werkdag en ruikt na binnenkomst rook, hiervoor hoef je niet de hele locatie door te spitten, de apparaten vertellen immers waar de plek van herkomst is, hiermee bespaar je tijd, energie en een zoektocht. Zijn er meerdere artikelen van de fabrikant Nest in de woning? Dan verlaag of verhoog je de activiteiten van de overige apparaten. Tevens spot je meerdere kleuren in het kastje met een boodschap, zoals dat het batterijvolume bijna leeg is.
En er is een mogelijkheid met of zonder bedrading. Waarop valt jouw keuze?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo