Beste keuze

Top 3 slimme speakers

Ben je op zoek naar een slimme speaker, ook wel een smart home speaker genoemd? Wil je net als steeds meer andere muziek- of filmliefhebbers ook kunnen genieten van het best mogelijke geluid. Dan ga je straks erg blij worden van een van de onderstaande smart speakers. Om je te helpen in je zoektocht naar een goed werkende en betrouwbare smart home luidspreker, hebben onze experts een top 3 gemaakt van de volgens hen beste smart home geluidsprekers die tegenwoordig te koop zijn. Er zit vast wel een slimme speaker in onderstaande lijst waar jij helemaal blij van gaat worden. Succes met kiezen uit deze drie toppers! Maar eerst gaan we kort in op de voordelen van een smart speaker.

Enkele voordelen van een smart speaker

Tegenwoordig doen slimme ofwel smart speakers aanzienlijk meer dan alleen mooie muziek afspelen. Slimme speakers kun je ook gebruiken voor je televisie en om thuis allerlei smart home installaties mee te bedienen. De beste smart speakers van tegenwoordig zijn perfect geschikt om via spraakassistentie andere apparaten in huis mee aan te sturen, zoals een robot stofzuiger, je smart home-verlichting of de sloten in je huis. Een ander aantrekkelijk kenmerk van de moderne generatie smart home speakers is hun scherpe prijs. Tegenwoordig kun je al voor enkele tientjes een goede slimme speaker kopen.

1. Sonos One: een onovertroffen geluidskwaliteit

Onze nummer 1 is wat ons betreft de geavanceerde slimme speaker Sonos One. Deze smart speaker wordt door kenners en gebruikers vooral geprezen vanwege zijn onovertroffen geluidskwaliteit. De Sonos One heeft een prima werkende geluidsassistent, die aangestuurd kan worden via Alexa of Google Assistant. Prettig is dat de microfoons van de Sonos One geluid op grote afstand oppikken, dus ook van enige afstand kun je de smart home-apparaten met deze goede speaker aansturen. De Sonos One is erg veelzijdig, want hij kan daarmee praten via Siri en een multiroom vormen met een Apple HomePod of met de Apple HomePod Mini. Een nadeel is wel dat je voor deze superieure kwaliteit wat meer betaalt dan voor een gemiddelde slimme speaker, namelijk rond de 215 euro. Maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug!

2. Apple HomePod Mini: goede kwaliteit voor een scherpe prijs

Een andere uitblinker onder de smart home speakers is de prachtige Apple HomePod Mini. Deze smart speaker geeft niet alleen een prachtig klinkende bastoon, maar kan met gemak ook hogere geluidsfrequenties aan. Hiervoor zorgen de full-range driver en dubbele passieve radiatoren die in de Apple HomePod Mini ingebouwd zijn. Een ander voordeel van de Apple HomePod Mini is het aantrekkelijke, strakke ontwerp. Een nadeel is wel dat deze smart speaker afgestemd is op Apple. Beschik je niet over een Apple Music-abonnement, dan zijn de mogelijkheden voor streaming van muziek beperkt. De beste manier om volop van de Apple HomePod Mini te genieten is door twee mini-speakers met elkaar te combineren.

3. Google Nest Audio: ideaal in combinatie met Chromecast

Een prima slimme speaker die via smart home werk, is de Google Nest Audio. Een van de fijnste kenmerken van een Google Nest Audio speaker is dat deze perfect gebruikt kan worden in combinatie met Chromecast. De Google Nest Audio geldt als de beste smart home speaker die je met Google kunt combineren. Zo zit er een ingebouwde Google Assistant in deze luidspreker. Fijn is ook dat de spraakherkenning erg goed werkt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo