Top 5 slimme luchtreinigers voor je smart home

Slimme luchtreinigers zijn intelligente machines die het luchtkwaliteit in je huis kunt verbeteren. Het bied je de mogelijkheid om controle over de binnenlucht te houden door allerlei geuren, allergene en kleine verontreinigende stoffen uit te bannen. Dit zal heel voordelig zijn voor de gezondheid van jouw, je familie en zelfs de huisdieren.

Tegenwoordig is het ademen van verse en schone lucht belangrijker dan ooit. Luchtreinigers zijn namelijk de beste manier om hoesten, hoofdpijn, irritaties en niezen te verminderen of te voorkomen. Dit zijn de symptomen die veroorzaakt worden kleine vervuilende stoffen die door de binnenruimte zweven.

In dit artikel zien wat deze slimme apparaten zijn en hoe ze precies de kwaliteit van het lucht verbeteren. We zullen het hebben over de vijf beste smart luchtreinigers die op de markt beschikbaar zijn.

Hoe werkt het en hoe kies je het beste smart luchtreiniger?

Deze apparaten gebruiken verschillende filters om schadelijke stoffen uit de lucht te halen. De soorten filters die het meest gebruikt worden zijn HEPA filters, koolstoffilters en Pre-filters. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen op het gebied van efficiënte, materiaal en prijs.

Om de beste merk of type te kiezen moeten we als eerst de grootte van een kamer in acht nemen. Is het voor je woonkamer of voor een kleine kantoorruimte of slaapkamer? Slimme luchtreinigers kunnen ook met je smartphone en andere smart home apparaten verbonden worden door middel van wifi of bluetooth. Zo zal je je volle controle erover hebben en meldingen of aanbevolen tijdschema’s krijgen die zult leiden tot efficiënte energieverbruik.

Dyson Pure Hot en Cold Air

De Dyson Pure Hot and Cold luchtreiniger maakt gebruikt van zowel een glazen Hepa filter als koolstoflaag om de lucht weer puur en vers te maken. Het heeft ook de functie om te dienen als een koelventilator of verwarming. Verder is deze smart apparaat van Dyson ook compatibel met de voice command functies van de Alexa en Google Home Assistant.

Levoit Smart Wifi Air Purifier

Deze smart air purifier is perfect voor middelgrote ruimtes zoals slaapkamers. Het heeft een touchscreen LED scherm met verschillende modussen en functies. De filters zijn ook een combinatie HEPA en koolstof. Deze filters zijn wasbaar en ze kunnen stof, rook, geuren en gassen uit het lucht verwijderen. Ook is het verbindbaar met de bekende smart home apparaten.

Bissel Smart Air Purifier

Dit model is perfect voor de woonkamer van je smart home, omdat het geschikt is voor grotere ruimtes. Het maakt gebruikt van een Pre-filter, koolstoffilter en HEPA filter om de ultrafijne deeltjes te kunnen verwijderen. Ook komt het met een aantal handige geautomatiseerde functies.

Rabbit Minusa2

Rabbit Minusa2 is ook een goede keus voor de woonkamer of keuken. Je hebt de optie om deze air purifier aan de muur te monteren. Ook komt het met een handige afstandsbediening. Het maakt gebruikt van een zes stap filtratie en je kunt een automatische planningscyclus instellen.

Coway Airmega 300

De Coway Airmega komt met een Max2 filter die 99.97% van alle verontreinigende stoffen in het binnenlucht doden. Ook zeer geschikt voor de grotere ruimtes met een enorme dekking van 383 vierkante meters. Het heeft vijf ventilator snelheden en realtime-monitoring van de luchtkwaliteit.

Kies zelf de slimme luchtreiniger die bij jou past. De bovenstaande opties zijn zeker opties om te overwegen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo