Top 5 smart radiatorknoppen

Je wilt je smart home maar al te graag voorzien van allerlei slimme apparaten. Om uiteindelijk je hele huis slim te maken. Van de grootste tot de kleinste apparaten wil je voorzien van slimme knoppen. Een goed voorbeeld van een apparaat dat je slim wilt maken is de radiator. Niets is zo gemakkelijk als via je smartphone je radiator bedienen. Dit kan met een slimme radioknop. Eentje die dus op afstand te besturen is. Hieronder hebben we de top 5 voor je staan zodat je sneller een goed werkende, slimme radiator in je smart home hebt.

Betrouwbare en bekende merken zijn er genoeg

We starten met de slimme radiatorknop van Tado. De slimme knop van dit merk s in onze ogen de beste knop van dit moment. Deze smart oplossing voor je radiator werkt goed met vrijwel alle systemen op de markt. Waarom zou je dus kiezen voor een smart radiatorknop van dit merk? Onder andere omdat die goed werkt met de beschikbare hardware van Google, maar ook van Alexa en andere, meer onbekende smart home hardware fabrikanten als HomeKit. Als we kijken naar de eerste voorwaarde voor een geschikte knop is dat dus eigenlijk de belangrijkste. De knop moet samenwerken met de systemen die je al in huis hebt. Anders moet je alles opnieuw kopen en dat is zonde.

[dfrcs name=”Slimme Radiatorknop” title=”Slimme Radiatorknop” filters=”image=1″]

De keuze voor een slimme radiatorknop hangt af van verschillende factoren

Maar niet alleen de systemen waarmee de knop moet werken zijn van belang. Tijdens de selectie van een goede, slimme radiatorknop is ook van belang of die overweg kan met specifieke software die jij gebruikt zoals Google Assistent en je eigen thermostaat. Kijk dus goed naar het merk thermostaat dat je hebt voordat je een knop aanschaft. De knoppen van de bekendere merken, zoals Devole, Eve Thermo en Profile Qnect werken met vrijwel alle thermostaten. Er zijn knoppen met afstandsbedieningen erbij en knoppen van merken die ook andere smart home apparatuur uitbrengen, zoals slimme deurbellen, slimme dimmers en sensoren. De beste smart radiatorknop voor jou kan dus een mooie aanvulling zijn op het merk dat je al in huis hebt.

Hogere prijs betekent niet altijd beter

Je zou het misschien niet verwachten, maar duurder is niet altijd beter. Dit ligt onder andere aan het feit dat je als smart home eigenaar soms geen behoefte hebt aan allerlei extra features in je smart radiatorknop. Maak je bijvoorbeeld geen gebruik van Google Assistent, dan is een knop met die feature een overbodige luxe. Als gekeken wordt naar de prijs/kwaliteit verhouding dan zien we niet erg veel verschil tussen de merken. De meeste hebben een goede garantie, zijn veelvuldig getest en worden als betrouwbare apparatuur ervaren. Vooral als je bij de bekendere merken blijft en een slimme knop nodig hebt met minder features zijn er goedkopere en duurdere opties. Die laatste zit dus vol met extra features. Kijk eerst goed naar de features die nodig zijn, daarna naar de prijs van de knop. Dan kan het bijna niet misgaan met de selectie voor een slimme radiatorknop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Jouw Smart Home
Logo