Bose

Bose is een Amerikaans merk van audio-apparatuur. De oprichter van Bose Corporation is Amar Bose en hij deed dat in 1964. Vorig jaar had de onderneming meer dan 7000 werknemers in dienst. Met name is het bedrijf heel bekend door de luidsprekerboxen, koptelefoons en oordopjes, die het maakt. Dus apparatuur die elektrische signalen omzet in geluidstrillingen. Het is een sterke speler op dat gebied. Het maakt professionele apparatuur, zoals voor bioscopen en auto’s, maar ook voor de consumentenmarkt en de smart home sector. Als je weleens naar een race in de Formule 1 kijkt, dan kan je teams zien die Bose koptelefoons met microfoon gebruiken. We zullen ons hier echter richten op de producten die zijn gericht op consumenten. Dus niet de apparatuur voor bioscopen, maar voor een ‘home cinema’. In het vervolg zullen we het woord luidspreker gebruiken, als we het over een luidsprekerbox hebben.

Categorieën
  • Alle
  • Favoriet
  • Populair
  • Meest gewaardeerd
  • Verlopen

Luidsprekers

Op het gebied van luidsprekers kunnen we het aanbod van Bose als volgt opdelen:
  • Home cinema We praten hier over luidsprekers die een aanvulling zijn op de luidsprekers in een tv-toestel of in plaats daarvan worden gebruikt. Hier scharen we ook losse soundbars onder. Een home cinema systeem kan uit alleen zo’n soundbar bestaan of die samen met luidsprekers die door een ruimte, je huiskamer bijvoorbeeld, worden verspreid. Met die laatsten erbij wordt een veel ruimtelijker geluid verkregen.
  • Draadloze luidsprekers Je hoeft je luidsprekers niet met kabels met je audio-apparatuur te verbinden. Er bestaan nu luidsprekers die via een draadloze verbinding het signaal ontvangen, waarbij Bluetooth wordt toegepast. Die bieden meer flexibiliteit en je hoeft geen bedrading weg te werken.
  • Wave Met een Wave-systeem bedoelt Bose een compact audiosysteem. We noemen dat hier, omdat de karaktistieke Bose-luidprekertechnologie erin wordt toegepast.
  • Draagbaar PA-systemen PA staat voor public address. We hebben het hier over draagbare apparatuur die bijvoorbeeld kan bestaan uit luidsprekers, audioversterker, mengpaneel en microfoon. Het heeft aansluitmogelijkheden voor muziekinstrumenten.
  • Slimme luidsprekers Met slimme luidsprekers wordt door Bose bedoeld, dat ze met spraak zijn te regelen. Ze worden ook wel aangeduid met smart home.

Hoofdtelefoons

We scharen hier de oordopjes ook onder de hoofdtelefoons. We hebben het dan over traditioneel gevormde hoofdtelefoons, die draadloos zijn en in die zin vergelijkbaar zijn met draadloze luidsprekers. Daarnaast zijn de draadloze oordopjes heel populair geworden. Je stopt ze simpelweg in je oren. Ze zijn heel nuttig en veilig, omdat je handen vrij blijven. Met het zogenoemde noise cancellation worden omgevingsgeluiden zoveel mogelijk onderdrukt. Voor de volledigheid noemen we de zogenoemde headsets, die voor piloten zijn bedoeld en dus voor professioneel gebruik.

Audiozonnebrillen

Audiozonnebrillen zijn zonnebrillen met ingebouwde luidsprekers, die uiteraard draadloos zijn. Als je zo’n zonnebril opzet, heb je geen hoofdtelefoon of oordopjes meer nodig om toch naar je favoriete muziek te kunnen luisteren.
Jouw Smart Home
Logo