Google Nest

De meeste mensen zullen Google kennen van hun zoekmachine en hun mobiel besturingssysteem Android. Maar wat je misschien niet weet, is dat Google naast software ook hardware levert! Zo worden er onder andere ook slimme beveiligingscamera’s, rookmelders en speakers verkocht. Het doel van Google Nest is om je huis slimmer en veiliger te maken.

Producten

Je zult versteld staan van wat Google allemaal aanbiedt. We lijsten het hieronder even voor je op:
  • Nest Cam
  • Nest Doorbell
  • Nest Hub
  • Nest Audio
  • Nest Mini
  • Nest Wifi
  • Nest Learning Thermostat
  • Nest Protect
  • Chromecast
Van elk van deze producten komt Google regelmatig met een nieuwe versie op de proppen. Je bent dus zeker dat je telkens de nieuwste technologie in handen hebt!

Smart Home

Zoals hierboven al vermeld werd, wil Google je huis slimmer maken. Alle onderdelen staan in perfecte harmonie met elkaar, en zijn eenvoudig te bedienen vanuit de Nest app op je smartphone. Die applicatie wordt dus als het ware het kloppend hart van je huis. Op die manier maak je je huis niet alleen slimmer, maar ook veiliger! De beveiligingscamera's zijn wereldwijd bereikbaar en brengen je op de hoogte wanneer er een indringer gedetecteerd werd. Hetzelfde geldt voor de rookmelders, in geval van brand zal je meteen op de hoogte gebracht worden. Op die manier kan je snel de brandweer verwittigen. Ook de thermostaat kent geen grenzen. Je zult je dus nooit meer afvragen of je de verwarming niet bent vergeten uitzetten! Google Nest is bovendien perfect te integreren met Hue, de slimme verlichting van Philips. Dit biedt heel veel mogelijkheden. Zo kan je vooraf geprogrammeerde scenes instellen, zoals "televisie" of "romantisch", waarbij de verlichting automatisch aangepast wordt aan de gekozen scene.

Google Assistant

Misschien ken je Google Assistant al. Het zit tegenwoordig standaard op elke smartphone. Het is de slimme spraakassistent van Google en is perfect geïntegreerd in het Nest programma, waardoor je eenvoudig commando's kan geven om bijvoorbeeld muziek af te spelen of de verlichting uit te schakelen. Een eenvoudig spraakcommando zoals "Hey Google, zet de verlichting in de keuken aan" volstaat! Assistant vormt een erg belangrijke schakel wanneer je je huis slimmer wilt maken met de technologie van Google Nest.

Missie

Google is als het ware een kwaliteitslabel. Het merk brengt met hun producten niet alleen hoogwaardige technologie op de markt, maar zet hiermee ook de richting uit voor andere fabrikanten die dezelfde producten willen verkopen. Hun spraakassistent wordt namelijk ook gebruikt door merken als Sonos en Denon, en hun besturingssysteem Android door heel wat (on)bekende smartphonefabrikanten! Het is dus duidelijk: Google is er niet puur op uit om de markt te veroveren, maar werkt samen met een heleboel merken om van je huis een hedendaagse, slimme en veilige thuis te maken.
Jouw Smart Home
Logo