innr

Innr is een merk dat wellicht niet zo bekend is als je het hoort. Dat kan zijn, omdat het een gespecialiseerd bedrijf is. Op het gebied van slimme verlichting en smart home is het een opkomend merk en je kunt dat in diverse bekende webwinkels aantreffen. Voor je woning en eventueel bedrijf kan het nuttig zijn om te weten wat het merk te bieden heeft. We zullen je daarom hier meer informatie over innr en de smart home producten van innr verstrekken.

De start van innr

In 2012 werd het bedrijf Innr opgericht door Jeroen Dalderop en Rob Timmer, die daarvoor als managers bij Philips werkten. Hun doel was en is het maken van een intelligent verlichtingssysteem, dat een aantrekkelijk prijskaartje heeft, en simpel is in installatie en gebruik. Met een ruime ervaring in intelligente technologie was het voor hen toen al duidelijk dat die ook voor verlichting zou moeten worden toegepast.

Draadloze regeling

Innr-lampen zijn intelligente lampen. Dat betekent onder meer dat ze draadloos te regelen zijn. Dat gebeurt met een afstandsbediening of een gratis app op een smartphone of tablet. Je kunt kiezen tussen twee technologieën voor de draadloze communicatie, namelijk wifi en Zigbee.

Wifi

Wifi is naast Bluetooth het communicatieprotocol dat smartphones en computers gebruiken voor lokale draadloze communicatie en via een router met de buitenwereld. Wifi heeft een groter bereik dan Zigbee, dat later aan de orde komt. Dat bereik kan weleens nodig zijn. Maar het is ook een relatief ‘zwaar’ protocol en eigenlijk onnodig voor de regeling van lampen. Wifi-lampen maken zonder tussenkomst een verbinding met wifi-router. Het apparaat waar de app op is geïnstalleerd, doet hetzelfde en zo kan er communicatie plaatsvinden tussen de app en de lampen.

Zigbee

Het Zigbee-protocol is ontwikkeld voor communicatie op korte afstanden en heeft als voordeel dat het energieverbruik laag is. Voor draadloze communicatie gebruikt je smartphone/tablet bluetooth en wifi, maar niet Zigbee. Daarom wordt er een zogenoemde bridge tussengeschakeld. Die bridge onderhoudt een wifi verbinding met je wifi-router. De app communiceert dus met de lampen via de router en de bridge. Met Zigbee worden zogenoemde mesh-netwerken gemaakt, die de signaalsterkte verbeteren. Via een bridge kunnen tot 100 lampen worden geregeld.

App en afstandsbediening

Innr-verlichting kan je dus regelen met een app. Maar er is een andere mogelijkheid, zonder bridge en app. Met een afstandsbediening kunnen tot 10 lampen worden geregeld. Zo kan je met die afstandsbediening en een paar lampen al profiteren van de mogelijkheden die Innr-verlichting biedt.

Andere leveranciers

Een Innr-verlichtingssysteem kan samenwerken met systemen van andere merken.
  • Amazon Alexa Amazon Alexa gebruikt ook het Zigbee-protocol. Dat betekent dat er rechtstreekse communicatie kan plaatsvinden tussen de Innr-lampen en Alexa en dat je daarvoor geen bridge hoeft aan te schaffen. Zo kan je met spraakopdrachten je Innr-lampen regelen.
  • Philips Hue Als je al Philips Hue-lampen en bridge hebt, dan kan je Innr-lampen regelen met de Hue-app.
  • Samsung SmartThings Als in het geval van Philips Hue kan je met een bridge en app van Samsung SmartThings je Innr-lampen regelen.
  • Homey Met Homey kan je apparatuur van veel merken regelen, inclusief Innr-lampen. Een bridge is niet nodig. Samen met allerlei soorten slimme apparaten van andere merken kan je zo een compleet smart home-systeem creëren.
Jouw Smart Home
Logo