Luvion

Over Luvion, een bedrijf dat onder meer babyfoons maakt. Heb je of verwacht je een baby, dan is het onderstaande interessant voor je.

Het bedrijf

De volledige naam van het bedrijf is Luvion Premium Babyproducts. Het is gevestigd in Delft en daar opgericht in 2005. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 25 landen. Behalve babyfoons maakt de onderneming nog andere soorten babyproducten.

Missie

De missie van Luvion Premium Babyproducts is het ontwikkelen van babyproducten van hoge kwaliteit, die zijn gericht op de ouders van baby’s. Het streven is om tevreden klanten te hebben, met de ontwikkeling van degelijke en innovatieve producten met veel functionaliteit, een gedegen ontwerp en een ruime toepasbaarheid.

Categorieën
 • Alle
 • Favoriet
 • Populair
 • Meest gewaardeerd
 • Verlopen

Doel van een babyfoon

De bedoeling van een babyfoon is dat ergens anders kan worden gevolgd wat er in de ruimte gebeurt waar de baby zich bevindt, en je zo over diens welzijn kunt waken. Een babyfoon bestaat uit twee apparaten. Een ervan wordt gebruikt in de buurt van de baby en de ander door diegene die diens welzijn in de gaten houdt. Dat kan een ouder zijn, maar ook een oppas. Een babyfoon geeft bewegingsruimte, want die is draagbaar.

Communicatieverbinding

De communicatie tussen de twee apparaten van een babyfoon is normaliter draadloos. Daarvoor kunnen radiogolven worden gebruikt, maar dan kunnen er verstoringen tussen meerdere apparaten optreden. Beter is de DECT-techologie. Behalve minder interferenties, is de kwaliteit van het geluid beter en is afluisteren lastiger. DECT is oorspronkelijk ontwikkeld voor draadloze telefoons. Een derde mogelijkheid is wifi. Daarvoor heb je een wifi-aansluiting in huis nodig. Vaak kan je dan middels een app op een smartphone of tablet communiceren met het apparaat nabij de baby. In zo'n geval spreken we van smart home.

Indeling van babyfoons

Babyfoons worden in eerste instantie ingedeeld in apparaten met beeld en geluid of alleen geluid. Laatstgenoemden worden ook door Luvion gemaakt, maar de nadruk ligt echter op babyfoons met beeld en geluid. In die categorie werd in januari 2021 door de Consumentbond de Luvion Prestige Touch 2 tot beste bestempeld. Daarnaast kan onderscheid worden gemaakt tussen de genoemde communicatietechnologieën. Met wifi zijn de gebruiksmogelijkheden het grootst en heb je een stukje smart home in huis.

Luvion producten

Behalve babyfoons worden onder dezelfde merknaam ook andere babyproducten op de markt gebracht. Daarbij kunnen de volgende categorieën worden onderscheiden:
 • Babyverzorging (bijvoorbeeld babyweegschaal en elektrische tandenborstel)
 • Thermometers
 • Flessenwarmers
 • Gehoorbeschermers
 • Luchtreinigers
 • Nachtlampjes
 • Slaaptrainers
 • Veilig slapen / sensormatjes
In de volgende paragraaf lichten we de babyfoons met wifi en app eruit.

Babyfoons met Wifi en App

Apparaten in huis, die draadloos communiceren met onder meer een smartphone of tablet met daarop een app, worden aangeduid met smart home. Met de app kun je het apparaat in de babykamer besturen en ontvang je daarvan audio of audiovisuele informatie. Deze categorie van babyfoons kan een opnamefunctie hebben, waarmee je foto’s en video’s kunt maken. Wifi wordt op veel plekken aangeboden en waar je dat niet kunt ontvangen, kan je via een netwerk voor mobiele telefonie een verbinding hebben.
Jouw Smart Home
Logo