Netatmo

Met smart home producten kunnen we het binnenklimaat van een woning beter en gemakkelijker regelen. Tegelijkertijd kunnen we daarmee energie besparen. We kunnen onze woning ook beter beveiligen met die producten. Dat zijn belangrijke ontwikkelingen en het Franse bedrijf Netatmo is op die gebieden actief. Daarom zullen hier aan die onderneming en de producten daarvan aandacht besteden.

Geschiedenis van Netatmo

Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Fred Potter en Jean-Pierre Dumolard. Het eerste product van het bedrijf was een smart home weerstation. Dat kwam in 2012 op de markt. In 2015 nam de Legrand-groep een belang in de onderneming. In 2018 kwam de Smart Home Bot voor het beheer van hun producten. In datzelfde jaar werd samen met het Deense bedrijf Velux de Velux Active solution op de markt gebracht. Velux is gespecialiseerd in zonnetunnels, (dak)ramen en bijbehorende accessoires. Ook werd in 2018 het bedrijf definitief door de Legrand-groep overgenomen, met behoud van de merknaam.

Categorieën

Werkomgeving

De onderneming brengt getalenteerde mensen bij elkaar om gezamenlijk aan projecten te werken. De doelstelling is om mooi vormgegeven producten te ontwikkelen en tevens een prettige werkomgeving te creëren. Met de medewerkers wordt een hechte gemeenschap opgebouwd, waarin iedereen voldoening kan vinden en de creativiteit niet tot de werktafel beperkt blijft.

Productindeling

Smart houdt in dat apparaten draadloos gegevens kunnen uitwisselen en dat er een app voor smartphone of tablet is, waarmee die apparaten kunnen worden geregeld, en meetgegevens kunnen worden ontvangen en getoond. Netatmo-apparaten kunnen werken met Apple Home Kit, Alexa, Hey Google en HomeKit Secure Video. Dat betekent bijvoorbeeld dat je gesproken commando’s kunt geven. Behalve smart worden ook de woorden slim en intelligent gebruikt. Netatmo deelt de aangeboden smart home producten als volgt in:
  • Security
  • Energy
  • Weather
  • Aircare
We zullen die categorieën nu kort bespreken.

Security

Zoals we in de inleiding aangaven, is een betere beveiliging van een woning een belangrijk doel van smart home. Dan praten niet alleen over inbraakbeveiliging, maar ook branddetectie en -alarmering. Netatmo biedt vele producten op dat gebied. We praten dan over een slimme video alarmsysteem, slimme buitencamera met sirene, slimme binnencamera, slimme buitencamera, slimme video deurbel, slimme binnensirene, slimme deur- en raamsensoren, slimme rookmelder, slimme koolmonoxidemelder en slim deurslot met sleutels. We praten dus over een uitgebreid aanbod in deze categorie.

Energy

Met de stijgende energieprijzen en in de wetenschap dat we de CO2-uitstoot dienen te verminderen, is het goed om te weten dat Netatmo slimme apparaten maakt om het energieverbruik te verlagen. We praten dan over een slimme thermostaat, slimme modulerende thermostaat en slimme radiatorkraan.

Weather

Netatmo heeft een tamelijk uniek aanbod van meetapparaten voor het weer. Dat aanbod bestaat uit een slimme regenmeter, slimme windmeter en slimme binnenmodule. Gebruikers van de buitenapparaten kunnen hun meetgegevens delen met anderen. De locaties van die apparaten worden getoond op de WeatherMap, die vrij toegankelijk is.

Aircare

In de categorie van producten voor de bewaking van het binnenklimaat biedt Netatmo een slimme indoor luchtkwaliteit monitor, Velux app control en Velux Active with Netatmo. De slimme indoor luchtkwaliteit monitor meet de temperatuur, de luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en het geluidsniveau.
Jouw Smart Home
Logo