Philips Hue

Philips Hue is wellicht het meest bekende merk van slimme verlichting. De kans is dus groot dat je er al eens van gehoord hebt. Ontdek hier alle voordelen die het te bieden heeft!

Waarom Philips Hue?

De markt van slimme verlichting is de laatste jaren enorm gegroeid. De keuze aan lampen en merken is erg groot. Toch blijft Hue de absolute nummer één op vlak van kwaliteit. Vergelijkingen wijzen keer op keer uit dat goedkopere alternatieven ondermaats presteren. Bovendien heeft Philips een heleboel handige starterspakketten samengesteld voor wie niet helemaal thuis is op de markt. Voor diezelfde doelgroep heeft het merk ook veel aandacht geschonken aan de eenvoud van de installatie. We kunnen je in ieder geval geruststellen: je hoeft absoluut geen techneut te zijn om zelf de slimme verlichting te installeren.

Slimme verlichting

Via een applicatie op je smartphone kun je allerlei scènes instellen, zoals "avondeten" of "romantisch". Wanneer je die scènes dan later activeert, zullen de vooraf gekozen lampen ingeschakeld worden met, opnieuw, de vooraf gekozen kleur en lichtintensiteit. Dit hoeft uiteraard niet, je kan op elk moment elke lamp afzonderlijk instellen zoals je zelf wilt. Wist je trouwens dat je elke lamp in huis (afzonderlijk of in groep) kan besturen met je stem, aan de hand van Google Assistant, Alexa of Siri? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nog een handige mogelijkheid is tijdschakeling. Vertrek je op vakantie, maar wil je je woning toch een bewoonde indruk geven? Stel dan eenvoudig een timer in. Kies een uur waarop de verlichting in- en uitgeschakeld moet worden en de rest gebeurt vanzelf!

Missie Philips

De missie van Philips is om iedereen in staat te stellen om van zijn of haar huis een slimmer huis te maken, op een eenvoudige manier en zonder al te grote investeringen. Bovendien speelt Hue handig in op het feit dat de verlichting in je omgeving een grote invloed heeft op je humeur. Vanaf nu kun je dus op elk moment een heel gerichte sfeer creëren. Je thuis wordt alvast nog warmer en gezelliger!

Soorten producten

Bridge: het kloppend hart

De Bridge is het centrale punt waarop alle losse lampen aangesloten zijn. Per Bridge kan je 50 lampen aansluiten. Ook slimme verlichting van andere merken zijn compatibel, zoals Ikea Tradfri en Lidl Livarno.

Accessoires

Niet helemaal overtuigd? We begrijpen dat je niet volledig afhankelijk wilt zijn van je smartphone of van een spraakassistent. Philips biedt ook accessoires aan zoals wandschakelaars en bewegingssensoren. Op die manier kan je de verlichting in huis nog steeds bedienen met een ouderwetse knop, of automatisch laten inschakelen bij beweging. Ook voor buiten zijn er sensoren verkrijgbaar.

Verlichting voor binnen

Philips Hue biedt lampen voor binnen in alle maten en voor alle fittings. Bovendien zijn naast de gewone peertjes ook ledstrips en lampen inclusief armatuur beschikbaar.

Verlichting voor buiten

Naast een enorm aanbod binnenverlichting is er ook een heel groot aanbod slimme buitenverlichting (uiteraard telkens inclusief waterdichte armatuur). Denk aan spots, muurlampen, sokkellampen, lantaarns, lichtstrips, schijnwerpers et cetera. Dankzij het grote aanbod aan verschillende designs is er voor elke tuin wel een geschikte armatuur te vinden.

Jouw Smart Home
Logo