Ring

Slimme beveiliging van Ring

Dit artikel gaat over Ring, een fabrikant van slimme beveiligingsproducten voor je woning. Die producten passen bij een smart home. De beveiliging van je woning is belangrijk. Je wilt geen ongenode gasten erin. Dan gaat het niet alleen over de beveiliging van je spullen in huis, maar ook van de bewoners. Ring richt zich daarop en dus is het zinvol om naar de producten te kijken die er worden gemaakt. Maar eerst geven we enige algemene informatie over het bedrijf.

Het bedrijf Ring

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door James Siminoff en is gevestigd in Santa Monica in California (VS). De oorspronkelijke naam van de onderneming was DoorBot. Het eerste product was een videodeurbel. Inmiddels zijn daar diverse producten bijgekomen, maar daarover later meer. De missie van de onderneming is het veiliger maken van een woonwijk. Daarom worden producten gemaakt, die je in staat stellen om je huis en andere zaken die voor jou van belang zijn te beschermen. De producten maken het je bovendien mogelijk om contact te kunnen houden met je buren, onafhankelijk van waar je je bevindt. De bewoners kunnen zo met elkaar de buurt veiliger maken. Het bedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Santa Monica, vestigingen in Londen, Amsterdam en Melbourne (Australië).

De producten van Ring

Zoals al is genoemd, praten we hier over slimme producten die passen in een smart home. Dat betekent dat ze via een communicatieverbinding worden geregeld, softwarematig worden bestuurd en zelfstandig taken kunnen uitvoeren op basis van beslissingsregels. Om dat mogelijk te maken bevat een slim apparaat elektronische componenten. Ring biedt de volgende producten:
  • Videodeurbellen
  • Beveiligingscamera’s
  • Beveiligingssystemen

Videodeurbellen

Het bedrijf is jaren geleden begonnen met videodeurbellen en biedt diverse modellen. Voor de voeding zijn er vier opties, namelijk met een oplaadbare batterij, via de al aanwezige bedrading van de oude deurbel, vanaf een stopcontact of via ethernetbedrading. Dat laatste betekent dat middels dezelfde bedrading de communicatie en de voeding worden verzorgd. De deurbellen detecteren bewegingen. Je kunt meldingen ontvangen op je smartphone, tablet of PC, wat een belangrijke karakteristiek is van smart home. Je kunt directe communicatie in twee richtingen hebben met mensen die voor je huisdeur staan.

Beveiligingscamera’s

Het bedrijf levert beveiligingscamera's voor zowel binnen- als buitengebruik. Die voor buitengebruik kunnen verlichting en bewegingsdetectie hebben. De verlichting kan gericht zijn, maar ook gespreid. Voor de beveiligingscamera’s geldt eveneens dat je online beelden kunt bekijken en dat je in beide richtingen kunt communiceren met mensen die voor een camera staan. Persoonsherkenning is mogelijk. De binnencamera wordt op het lichtnet aangesloten. Voor de buitencamera’s bestaan ook andere voedingsopties.

Beveiligingssystemen

Een beveiligingssysteem van Ring voor woningbeveiliging is een starterset die uit 5 componenten bestaat, namelijk een bedieningspaneel, een basisstation, een bewegingssensor, een contactsensor en een signaalversterker. We praten dus over een klein smart home beveiligingssysteem. Dat kan je later met meerdere van de genoemde componenten uitbreiden, maar ook met buitensirenes. Het basisstation is voor de besturing van een compleet systeem. Met de Ring app kan je gegevens uitwisselen met dat basissysteem. Integratie met Alexa is mogelijk en daarmee kunnen spraakopdrachten aan het systeem worden gegeven.
Jouw Smart Home
Logo