Somfy

Somfy is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in gemotoriseerde rolluiken ook wel slimme rolluiken. Ze zijn al vijftig jaar bezig met innovatie. Het begon eerst bij het uitvinden van de rolluikmotor en ze zijn gegroeid tot een bedrijf dat nu smart home-toepassingen aanbiedt. Ze zorgen ervoor dat het huis van de toekomst realiteit wordt. Deze huizen voelen veiliger en comfortabeler aan en bevatten enorm veel automatisering. Daarbovenop wordt er gestreefd naar betere, meer betrouwbare en duurzame oplossingen om het welzijn te verbeteren.

Milieuvriendelijk

Ook vinden ze het milieu erg belangrijk. Ze willen hiertoe bijdragen door je leefomgeving comfortabeler en meer milieuvriendelijk te maken. Dit doen ze op drie manieren:
  • Ze maken de gebouwen energiezuinig en verbeteren het welzijn van de bewoners. Daarnaast houden ze rekening met het effect dat hun oplossingen hebben op het milieu en dit gedurende de hele levenscyclus van hun producten.
  • Ook proberen ze ervoor te zorgen dat hun producten zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Ze dragen elke dag bij aan een duurzamere, groenere wereld.
  • Ten slotte vinden ze verantwoorde bedrijfsvoering erg belangrijk.

De producten van Somfy

Somfy biedt verschillende producten aan. Hun gamma bevat zowel producten voor je terras en buitenruimte als rolluiken en andere Smart Home producten.

Terras en buiten

Voor buiten vind je terraszonwering, terrasoverkapping en veranda’s in hun assortiment. Ze helpen je om deze zaken te automatiseren en te motoriseren, zodat je je ook buiten goed kunt voelen en kunt genieten.
  • Zonnescherm: Somfy helpt je om je zonnescherm ‘slim’ te maken door het te koppelen aan een zon-, temperatuur-, wind- of regensensor. Je scherm zal sluiten bij slecht weer en regen en het zal terug openen wanneer de zon schijnt of wanneer het warmer wordt.
  • Terrasoverkapping: Je kunt nog meer van je terras genieten door een pergola of terrasoverkapping aan te sluiten aan je woning. Je kunt deze overkapping ook besturen met je smartphone. Zo kun je de muziek en de verwarming regelen maar ook de oriëntatie van de lamellen.
  • Veranda zonwering: Dankzij een temperatuursensor kun je je veranda koel houden in de zomer. Deze sensor zorgt ervoor dat je rolluiken en je zonwering automatisch sluiten bij hoge temperaturen.

Rolluiken en screens

Ook rolluiken en screens zitten in het assortiment. Je kunt kiezen tussen verticale screens, buitenjaloezieën of rolluiken. Hieronder vind je wat meer info over de verschillende mogelijkheden:
  • Rolluiken: Maak je rolluiken veiliger dankzij motorisatie. Door de motorisatie elektrisch te maken, heb je nog meer voordelen. Je kunt ze koppelen aan een alarm, waardoor je een signaal krijgt wanneer inbrekers proberen binnen te komen. Maar ook kun je klimaatbeheersing gebruiken door zon- en temperatuursensoren. Zo blijft de warmte buiten in de zomer en is je huis geïsoleerd in de winter.
  • Buitenjaloezieën: Wil je je huis in de zomer beschermen tegen de zon, maar wil je toch genieten van het zonlicht in de winter? Dit kan perfect. De slimme motor heeft namelijk een zonsensor, die de oriëntatie van de lamellen automatisch regelt.
  • Verticale screens: Je kunt je screens verbinden en ze bedienen met je smartphone. Dit doe je via de TaHoma-app, waardoor al je screens perfect uitgelijnd zullen zijn. Met deze screens kun je licht filteren en de uv-straling tegenhouden. Ten slotte sluiten ze automatisch in geval van hevige wind, waardoor schade vermeden wordt.
Uiteraard zitten er nog veel meer andere producten in hun assortiment, waaronder camera’s, alarmsystemen, raamdecoratie, gordijnen, verlichting, bedieningen en Smart Home producten.

Waarom kiezen voor Somfy?

Bij Somfy vind je vast en zeker een oplossing die bij jou past. Of je je zonwering wilt bedienen met één apparaat, je huis koel wilt houden of je huis wilt isoleren, Somfy heeft voor alles een oplossing. Als je je huis wilt laten automatiseren, kun je terecht bij Somfy.
Jouw Smart Home
Logo