TP-Link

Op het gebied van producten voor draadloze netwerken is TP-Link al sinds 2013 marktleider wereldwijd. Als het dus om die producten gaat, is het een bedrijf waarmee concurrenten wel degelijk rekening houden. De onderneming timmert inmiddels ook flink aan de weg op het gebied van smarthomeproducten. Volgens een test, die in februari van dit jaar door de Consumentenbond werd uitgevoerd, was de Tapo C310 van het bedrijf de beste koop onder de geteste beveiligingscamera’s. Die beoordeling was gebaseerd op de combinatie van prijs en prestaties. Het is dus zinvol om eens nader naar dit bedrijf te kijken.

Bedrijfsinformatie TP-Link

Twee broers hebben TP-Link in 1996 opgericht. Het huidige hoofdkantoor werd in 2007 in het Chinese Shenzhen in gebruik genomen. Sinds 2005 is het bedrijf in Europa actief. In Nederland is dat sinds 2008 en in 2013 werd in ons land het huidige kantoor geopend. Dat is gevestigd in Nieuwegein. Wereldwijd praten we inmiddels over 170 landen met een vertegenwoordiging. Het bedrijf biedt werk aan zo’n 21.000 werknemers in totaal. Behalve onder de naam TP-Link worden producten met de merken Tapo, we noemden al de beveiligingscamera’s, en Deco op de markt gezet.

Netwerkproducten

Op het gebied van netwerkproducten maakt TP-Link onderscheid tussen consumenten en zakelijke afnemers. Verder vormen producten voor dienstverleners een aparte groep. op de website van het bedrijf aan smart home een aparte sectie gewijd. Datzelfde geldt voor producten voor dienstverleners. Die laatste categorie blijft hier echter buiten beschouwing.

Consumentenproducten

De consumentenproducten deelt het bedrijf als volgt in:
  • Smart Mesh Wifi
  • Mobiele WiFi
  • Routers
  • Adapters
  • Netwerkuitbreiding
  • Switches
  • Accessoires
We kunnen hier niet op alle genoemde typen producten ingaan. We zullen verderop Smart Mesh Wifi er wat uitlichten. Die producten hebben de merknaam Deco.

Zakelijke producten

De zakelijke producten worden door het bedrijf als volgt ingedeeld:
  • Omada Cloud SDN
  • Pharos Long-range Outdoor Wireless
  • Switches
We zullen niet nader ingaan op de zakelijke producten, omdat we aannemen dat de meeste lezers die minder interessant zullen vinden.

Smart Home

Er is ook een productlijn voor Smart Home. Voor Smart Home wordt de merknaam Tapo gebruikt. Er zijn momenteel drie productcategorieën voor dat merk, namelijk camera, smart plugs en smart bulbs. Smart houdt in dat de apparaten draadloos kunnen worden geregeld en dat het laatste met een app op een smartphone of tablet kan gebeuren. De Tapo-producten kunnen worden gecombineerd met Amazon Alexa en Google Assistent, en kunnen zo ook met spraakcommando’s worden bestuurd. Dat kan echter niet in alle landen en talen. De beveiligingscamera’s kunnen ook bekabeld worden aangesloten.

Deco

De merknaam Deco wordt voor de producten op het gebied van Smart Mesh Wifi gebruikt. Smart Mesh Wifi wil zeggen dat diverse netwerkapparaten een logisch geheel vormen. Het maakt niet waar je in de woning verblijft, je krijgt altijd op dezelfde manier toegang tot het draadloze netwerk. Je blijft altijd met het apparaat verbonden dat het dichtst bij je in de buurt is, ook als je naar een andere kamer of verdieping loopt. Je verbinding met het netwerk blijft altijd intact. Het opzetten van een netwerk met Deco-apparatuur is zeer eenvoudig.
Jouw Smart Home
Logo